avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere!

Buna seara,eu am o nelamurire cu acest contract de intretinere:
-Bunica mea si bunicul.meu au avut o casa impreuna si doi copii
-Restul bunurilor :paminturi alte case sunt pe numele bunicii mele
-Tatal meu decedat iar dupa tatal.meu bunicul,pe sora mea au despagubit-o din dreptul casei bunicii iar pe mine nu deocamdata
Problema este ca:tatl.meu a fost bolnav ani la rind din cauza aceasta bunica mea nu a trecut nimic pe tatal meu nimic deorece se stia ca v-a deceda .
Acum bunica mea imediat dupa decesul bunicului meu sa dat in intretinere (uzufruct)matusii mele!
Problema este asta si cred ca am dreptate:matusa mea nu a muncit de citiva ani si nu stiu cum a intretinut-o pe bunica mea daca ea nu a avut un venit?
In schiimb bunica mea are pensie si citiva ani buni de cind s-a dat in intretinere la matusa mea ,bunica mea a fost cea care a avut grija de matusa mea !
As dorii un raspuns :
Daca pot ataca acest contract de intretinere si ce sanse am,rig urgent deorece acest contract este de 12/ani ,iar eu cu toate ca sunt mostenitor cota aparte in casa bunicii ele nu.mi-au dat voie sa locuiesc acolo oe motivul cum ca nu se.poate casa peste casa!!!
Mentionez cum ca:am doi copii minori 7-10 ani si sunt singura ibntetinatoare a acestora.

Va multumesc anticipat

-Răspunsurile se dau public-
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Aktan , utilizator 18:39, 9 Decembrie 2018
Chiar as dorii un Av.din judetul arad care imi poate fii de ajutor cu acest caz

Gabriela Aktan a scris:

Buna seara,eu am o nelamurire cu acest contract de intretinere:
-Bunica mea si bunicul.meu au avut o casa impreuna si doi copii
-Restul bunurilor :paminturi alte case sunt pe numele bunicii mele
-Tatal meu decedat iar dupa tatal.meu bunicul,pe sora mea au despagubit-o din dreptul casei bunicii iar pe mine nu deocamdata
Problema este ca:tatl.meu a fost bolnav ani la rind din cauza aceasta bunica mea nu a trecut nimic pe tatal meu nimic deorece se stia ca v-a deceda .
Acum bunica mea imediat dupa decesul bunicului meu sa dat in intretinere (uzufruct)matusii mele!
Problema este asta si cred ca am dreptate:matusa mea nu a muncit de citiva ani si nu stiu cum a intretinut-o pe bunica mea daca ea nu a avut un venit?
In schiimb bunica mea are pensie si citiva ani buni de cind s-a dat in intretinere la matusa mea ,bunica mea a fost cea care a avut grija de matusa mea !
As dorii un raspuns :
Daca pot ataca acest contract de intretinere si ce sanse am,rig urgent deorece acest contract este de 12/ani ,iar eu cu toate ca sunt mostenitor cota aparte in casa bunicii ele nu.mi-au dat voie sa locuiesc acolo oe motivul cum ca nu se.poate casa peste casa!!!
Mentionez cum ca:am doi copii minori 7-10 ani si sunt singura ibntetinatoare a acestora.

Va multumesc anticipat

-Răspunsurile se dau public-

Buna seara,
La decesul bunicului, la succesiunea casei si a altor bunuri realizate in perioada casatoriei (indiferent ppe ce nume sunt) se impart astfel:
- bunica 5/8 din toate acele bunuri.
- copiii, direct sau prin reprezentare (adica copiii copiilor decedati) impart in parti egale 3/8
Va sfatuiesc sa solicitati fie la notar (daca va intelegeti civilizat) fie in instanta dezbaterea succesiunii de pe urma bunicului
Cu privire la acel contract.
Singurii care pot sa-l atace sunt bunica sau matusa.
Doar daca se dovedeste ca bunica este in imposibilitatea de a-si gestiona singura interesele (probleme grave de sanatate mentala) atunci va puteti adresa dumneavoastra instantei aratand acest fapt.
Luati legatura cu un avocat din zona dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Domnule Av. Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Bunica mea a facut de doua ori atac cerebral ultimul anul acesta

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
La decesul bunicului, la succesiunea casei si a altor bunuri realizate in perioada casatoriei (indiferent ppe ce nume sunt) se impart astfel:
- copiii, direct sau prin reprezentare (adica copiii copiilor decedati) impart in parti egale 3/8
Va sfatuiesc sa solicitati fie la notar (daca va intelegeti civilizat) fie in instanta dezbaterea succesiunii de pe urma bunicului
Doar daca se dovedeste ca bunica este in imposibilitatea de a-si gestiona singura interesele (probleme grave de sanatate mentala) atunci va puteti adresa dumneavoastra instantei aratand acest fapt.

Domnule Av. O ultima intrebare as avea,daca eu doresc sa donez aceasta cota parte pe care o detin in casa bunicii mele unei persoane straine ,as putea face va rog aceasta donatie ?
Si cum va rog ?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire dulse dulse buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Vykynyky Vykynyky O familie are o casa si cateva terenuri in proprietate,are si doi copii fata si baiat .Fata pleaca de tanara din sat , se marita si cumpara impreuna cu sotul o ... (vezi toată discuția)