avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se incheie un contract de comodat pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se incheie un contract de comodat pentru a infiinta un srl?

Buna seara,
Doresc sa infiintez un srl cu sediul in Brasov. Sediul este garsoniera in care locuiesc cu prietena mea, iar proprietarul este mama ei care locuieste in Ploiesti.
1. Ca sa fac un contract de comodat trebuie sa ma duc cu dansa la un notar in Ploiesti?
2. Din moment ce firma nu este infiintata si am nevoie de acest document pentru a o infiinta, eu o sa completez in calitate de comodatar cu datele mele personale si abia cand infiintez firma pot trece sediul la "noua adresa"?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
molnaralexandru, utilizator
Comodat ul se poate încheia și sub semnătura privată, nu este necesar sa mergeți la notar. Dar aveți posibilitatea sa mergeți la un avocat care sa va dea data certă pentru acest contract.
Cel care oferă imobilul în folosință gratuita nu poate fi altul decât proprietarul, adică mama dumneavoastră.
Prin urmare varianta expusa de dumneavoastră nu este legala.
Mai mult, oficiul registrului comertului verifica și unicitatea sediului, dar mai ales calitatea de proprietar a mamei, deci va solicita actele ce dovedesc dobândirea dreptului de proprietate.
Multumesc pentru raspuns. Proprietarul este mama prietenei mele, nu mama mea. Actele ce dovedesc proprietatea le are. Cum ar trebui sa procedez? Printez modelul de contract si ma duc la ea pentru semnatura ei, ca apoi dupa ce va fi completat sa il depun in dosar?
Nu "printați modelul de comodat"!
Tipăriți contractul de comodat particularizat speței, adică completat cu toate rubricile, Da, ea trebuie să semneze personal.
Declarația de unicitate sediu tot dumneaei trebuie să o dea, adică să o semneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi infiintare firma 2012 marla marla Buna ziua. Voi deschide o firma cu sediul social in Bucuresti si punctul de lucru in alta localitate si as vrea sa stiu dc pasii de mai jos sunt corecti si ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat razvanbonciu razvanbonciu Buna ziua Am nevoie de un contract de comodat pentru sediu social insa proprietarul trebuie sa plece in alta tara zilele acestea. Poate completa acest ... (vezi toată discuția)
Procura din afara romaniei DarkLove DarkLove Buna seara! Am urmatoarea situatie: stau impreuna cu mama intr-un apartament; mama este proprietarul apartamentului, insa este plecata in italia, iar eu am ... (vezi toată discuția)