avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am luat un frigider cu 1700ron si e STRICAT
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am luat un frigider cu 1700ron si e STRICAT

Am cumparat un frigider Whirlpool cu 1700 ron de la Altex si dupa 5 zile am costatat ca usa frigiderului nu se inchide etans si din aceasta cauza era apa tot timpul in frigider. Mai mult, motorasul care ventileaza aerul din frigider, nu merge #-o !
A venit un tip de la service si a uscat garnitura de la usa cu feonul si tot nu se inchide. Apoi a venit altul si a zis ca tre schimbata usa si motorasul si vine peste 3 sapt. :O Si mi-a zis ca daca vroiam sa-l schimb se putea doar in 48 ore de cand l-am luat.
Va rog spuneti-mi daca se poate schimba cu unul nou??? Sau daca merg la Protectia Consumatorului, rezolv ceva??? :((
Astept sfaturile voastre, mersi!!! :(
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
B.Dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 09:55, 16 Noiembrie 2009
În situaţia în care nu aţi ajuns la o înţelegere cu vânzătorul sau cu administratorul unităţii, atunci aveţi dreptul să depuneţi o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.
Răspunderea vânzătorului este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
Daca nu puteti rezolva problema amiabil cu vanzatoorul , solutia este o plangere la Protectia Consumatorului.
Nu uitaţi ca la reclamaţia formulată către protecţia consumatorilor să depuneţi factura de cumpărare,bonul sau chitanţa fiscală precum şi certificatul de garanţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura in cazul unui produs trimis defect altex patrutz67 patrutz67 ce trebuie sa fac in cazul in care am cumparat online de la Altex o instalatie de clima Whirlpool si dupa montare cu firma autorizata in instalatii de ... (vezi toată discuția)
Telefon mobil ionionita14 ionionita14 Buna ziua, Am un telefon mobil care a fost inlocuit in baza garantiei, cu un alt produs de acelasi fel,dar din pacate si acesta nu functioaneaza. L-am ... (vezi toată discuția)
Frigider in garantie - care e perioada maxima in care ar trebui reparat? DariaT DariaT Buna ziua, Am cumparat acum un an si jumatate un frigider Electrolux, care s-a stricat acum o saptamana. de fapt cred ca au inceput sa apara unele \"fisuri\", ... (vezi toată discuția)