avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobil (constructie noua)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobil (constructie noua)

Buna ziua,
- La vanzarea unui imobil nou construit intre persoane juridice inregistrate in scopuri de tva se aplica taxare inversa. Va rog sa-mi spuneti daca pot aplica cota de 19% ( in acest sens se depune notificare la ANAF?)
- daca vanzarea imobilului nou construit se efectueaza catre persoane juridice neinregistrate in scopuri de TVA (Primaria Capitalei) se aplica cota de TVA de 19%?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:27, 11 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Daca vindeti la persoane juridice platitoare de tva vindeti cu taxare inversa OBLIGATORIU si nu depuneti nicio notificare la Finante.(notificarea se depune atunci cand puteti vinde fara tva dar dvs optati sa vindeti cu tva).
2.Da. Daca vindeti cladirea noua Primariei Capitalei aplicati cota de tva 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)
Cota tva vanzare cladire tinan2009 tinan2009 Buna ziua, care sunt cotele de tva aplicabile pentru vanzarea unui apartament nou construit (pentru care a dedus tva la investitii ) de catre o societate ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)