avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... preaviz
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

preaviz

sunt angajata la o firma romano germana si am primit preaviz in vederea incheierii contractului de munca continuat de somaj in data de 23 octombrie pt 20 zile cu 4 ore de munca dar am lucrat in data de 23 si 26 octombrie si pe urma ni sa comunicat ca ne vor suna daca vom continua sa mergem la munca sau nu.am sunat la firma si mi sa spus ca in data de 19 noiembrie cand se implineste preavizul sa ne prezentam pt lichidare si ca actele pt somaj ne vor fi inmanate doar prin decembrie dar nu se stie data.As vrea sa stiu daca e legal si corect.multumesc
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 21:08, 15 Noiembrie 2009
Chiar daca nu ati lucrat in timpul preavizului la cererea angajatorului, veti primi salariul intreg si celelalte drepturi(tichete de masa...) pentru toata perioada pana la 19.11.2009. plus c/valoarea concediului de odihna neefectuat pe acest an, plus minimum un salariu compesator conform CCMuN (daca nu aveti alt contract colectiv de munca pe ramura sau unitate care sa prevada mai mult).
In ce priveste actele, decizia de concediere si carnetul de munca trebuiesc semnate la ITM , dupa data concedierii, si poate dura chiar si trei saptamani dupa data concedierii... Esential este sa primiti carnetul de munca in mai putin de 30 de zile (decizia de concediere va fi cu data de 20.11.2009 deci pana pe 19.12.2009) pentru a putea depune actele pentru somaj ca sa aveti continuitate.
Va sfatuiesc sa va luati pana atunci adeverinta de la fisc si cea de la medic .
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Va sugerez sa vorbiti cu angajatorul si sa va asigurati ca vi se plateste perioada de preaviz, salariul compensatoriu si zilele de concediu neefectuate.
Chiar daca ati fi venit la lucru 4h/zi acest lucru nu v-ar fi afectat salariul.
Faptul ca vi s-a spus sa stati acasa e cam ciudat. Aratati-i ca stiti care va sunt drepturile. Puteti citi Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator Nosceteipsum Nosceteipsum Buna ziua! As avea o intrebare. In urmatoarele zile mi se incheie preavizul la firma la care lurez. Am fost disponibilizat pe motiv ca firma isi restrange ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)
Buna filipandra filipandra buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea speta: o firma cu mai multe puncte de lucru.,inchide unul dintre ele,deoarece il vinde,iar ... (vezi toată discuția)