avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua , am si eu o intrebare ,sotul meu a decedat acum o luna ,avem un apartament cumparat direct de la dezvoltator la care mai avem de achitat rate timp de 5 ani. Pentru a putea modifica antecontractul de vanzare cumparare este nevoie de succesiune , sotul meu mai are un copil dintr-o casatorie anterioara dar de care eu nu stiu absolut nimic de peste 12-13 ani, cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:19, 11 Decembrie 2018
Trebuie deschisa succesiunea, si copilul sa declare la notar prin reprezentant legal ca renunta la succesiunea dupa tata.
asta stiu ,copilul este major dar nu stiu cum sa dau de el deoarece nu au pastrat legatura
Buna seara,
Va trebui sa apelati la un notar si, inainte, sa solicitati ajutor de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti unde va trebui sa dati TOATE datele stiute si sa platiti o taxa de 1 leu care se achita fie la casieria D.E.P.A.B.D. din municipiul Bucureşti, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6 sau în contul IBAN nr. RO35TREZ70620330108XXXXX, deschis la Trezoreria Sectorului 6 Bucureşti, C.I.F. 26362870, .
Aratati in cerere si motivul pentru care cautati acea persoana 9copilul sotului).
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
multumesc frumos


Cristina Paisa a scris:

Trebuie deschisa succesiunea, si copilul sa declare la notar prin reprezentant legal ca renunta la succesiunea dupa tata.


Ca fapt divers...
Un minor nu poate renunta niciodată la succesiune. Cu atât mai mult prin reprezentant legal, în condițiile în care opțiunea succesorala se exercită personal.
Numai cu încuviințarea instanței de tutela, și nici asa nu se va da o astfel de încuviințare....Vorbim de interesele minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Dana Gavrian Dana Gavrian Nepotul mosteneste bunica paterna in cazul in care tatal lui este decedat? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Ferenc Sz. Ferenc Sz. Buna ziua, In 2003 am cumparat o casa ,cu contract de mana semnat de cumparator de vanzator si de 2 martori,urmand sa mergem la notar unde nu am ajuns pentru ... (vezi toată discuția)
Cum aflu numele,adresa copiilor unui defunct ? Antik Antik Daca pentru o persoana decedata nu se gaseste deschisa vreo succesiune, cum aflu adresa si numele copiilor sai ? Stiu sigur ca defunctul a avut copii dar ... (vezi toată discuția)