avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anii de facultate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anii de facultate

Pentru a fi adaugati anii de facultate la vechime, ca perioada asimilata, trebuie sa ai un stagiu de cotizare de minim 15 ani? Eu am stagiu de 6 ani si 8 luni. Se vor adauga cei 5 ani de facultate, astfel incat sa rezulte 11 ani si 8 luni? Si atunci as mai putea cumpara vechime de 3 ani si 4 luni ca sa fac cei 15 ani, (adica stagiul minim de cotizare)?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
MinaLumi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 13 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a fi adaugati anii de facultate la vechime, ca perioada asimilata, nu trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 15 ani, conform legislatiei actuale.

Pentru viitor, vom vedea cand va fi publicata legea noua.
Multumesc pt. informatie. Deci imi pot cumpara linistita vechimea de care am nevoie ca sa ajung la 15 ani.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
MinaLumi, utilizator
Puteti face asa ceva, fara niciun impediment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie; conditii indeplinire stagiu minim de cotizatie! babanovac babanovac Buna ziua! As dori sa ma ajutați sa clarific dacă am dreptul, conform actualei legislatii, la pensie de vârsta in condițiile in care am 11 ani și 7 luni ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime MinaLumi MinaLumi Am facut 5 ani de facultate la zi. Am un stagiu de cotizare de 6 ani si 8 luni. Am incheiat un contract cu casa de pensii de 3 ani si 4 luni (neachitat inca, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu daca, conform noii legi a pensiilor ... MinaLumi MinaLumi Buna ziua! As dori sa stiu daca, conform noii legi a pensiilor nr. 127/ 2019 (care va intra in vigoare pe 1 sept. 2023), anii de facultate (5 ani) si perioada ... (vezi toată discuția)