avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salarială
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salarială

Buna seara,
Numele meu este Ramona si de curând am primit un sms de la un birou executor prin care sunt înștiințata ca actualul meu cont de la o banca este proprit datorita unei restante al unui credit de nevoi personale. Am fost notificata in scris insa nu locuiesc la adresa din buletin. Mai dureaza putin pana mi l va aduce proprietarul. Sunt in concediu de creștere copil momentan. Cum pot scapa de aceasta proprie pana la începerea serviciului si daca pot plăti o suma anume din cea datorata bancii ca, creditul sa l pot plăti normal la bana fara sa mai existe poprirea. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:35, 18 Decembrie 2018
Indemnizația pentru creștere copil nu poate fi executată silit potrivit art. 729 cod procedură civilă. Dar va pot executa silit alte bunuri mobile sau imobile pentru ca creditorul să-și recupereze banii. Nu puteți scăpa de executarea silită la modul general, dar repet că, din banii destinați copilului nu vă poate reține legal.
Este un credit mai vechi? Va intreb, pentru ca este posibil sa se fi rpescris dreptul de recuperare.
Buna seara, da este un credit facut in 2015, ce reprezinta prescripția a unui credit?
Nu contează data când este făcut creditul, ci data când ați plătit ultima rată. Se prescrie dreptul creditorului de a executa silit debitorul dacă au trecut peste 3 ani de la plata ultimei rate de către debitor.

Oricum, dacă nu v-ați grăbit și ai ieșit din termenul de 15 zile când se putea depune contestația, nu mai puteți rezolva nimic în privința invocării prescripției.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Executare silita roian roian buna ziua, doresc sa ma informez daca la un credit de nevoi personale, fara garantie, accesat in anul 2007, dar cu rate neplatite din ianuarie 2010 - vandut ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit fara garantii anonimogg anonimogg Buna seara , in decembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale , impreuna cu acesta si un card de credit. Ultima plata efectuata catre banca a fost ... (vezi toată discuția)