avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt tutorele fratelui meu bolnav de schizofrenie, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt tutorele fratelui meu bolnav de schizofrenie, dar aș vrea să renunț la această responsabilitate. Care este procedura?

Fratele meu are schizofrenie prin punere sub interdictie de catre un judecator am devenit tutorele lui el nu a fost de acord sa-i fiu tutore, as vrea sa renunt la aceasta responsabilitate care este procedura de urmat?eu m-am ocupat de el si o sa ma ocup in continuare dar sunt acuzata de rude ca am interse legate de partea lui de mostenire,el trebuie internat mereu in spitale de pshiatrie si fiind tutore imi era mai usor ca nu mai era nevoie de acordul lui care nu reuseam sa-l obtin dar as vrea sa le inchid gura rudelor si sa le demonstrez ca nu vreau nimic din mostenirea lui.Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ahileahile , utilizator 20:31, 30 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
www.avocatnet.ro/forum/discu...
V-am pus link catre o alta discutie pe aceeasi tema.
Cine sunt rudele astea ? E vreuna dispusa sa isi asume responsabilitatea ?
Eu as zice sa nu le mai luati in seama , sa va vedeti de treaba, va puneti singur(a) bete in roate.
Fac 3 ani de cand sunt tutore vreau sa renunt la tutela,binenteles nimeni din familie nu vrea raspunderea asta cum procedez pe cale legala?Ultima varianta la care m-am gandit ma duc la tribunal si dau in scris o declaratie cum ca abandonez tutela sunt dispus sa suport sanctiunile in acest caz.Ce pot pati in cazul asta?

gi-jane2 a scris:

www.avocatnet.ro/forum/discu...
V-am pus link catre o alta discutie pe aceeasi tema.
Cine sunt rudele astea ? E vreuna dispusa sa isi asume responsabilitatea ?
Eu as zice sa nu le mai luati in seama , sa va vedeti de treaba, va puneti singur(a) bete in roate.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti renunta ca nu e un drept, ci o obligatie. Cereti la judecatorie sa fiti inlocuit.
Mergeti sa va sfatuiti si cu cei de la dgaspc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
"....... dar as vrea sa le inchid gura rudelor si sa le demonstrez ca nu vreau nimic din mostenirea lui." La ce v-ar ajuta aceasta "demonstratie" ? Si intai trebuie sa gasiti pe cineva dispus sa preia aceasta obligatie, ca bolnavul nu poate fi lasat de izbeliste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca veti face asta, aceleasi rude "binevoitoare" va vor acuza ca l-ati lasat pe frate de izbeliste ca sa moara mai repede sa ii luati mostenirea. Suna cumva mai bine? Internati-l definitiv intr-o institutie specializata daca e violent. Exista diverse grade. Exista cazuri in care isi pot purta singuri de grija - depinde de multe - am cunoscut cazuri care au invatat sa isi poarte singuri de grija doar doar sa nu mai fie internati si altii care au preferat internarea pentru lipsa oricărei viitoare responsabilitati.

Alte discuții în legătură

Conditii pt a deveni tutore Tonyser Tonyser Buna ziua, Poate deveni tutore o persoana care momentan nu are venituri fiind somera ? Ce alte conditii trebuie indeplinite pt a deveni tutore pt o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune ... mirelaaa28 mirelaaa28 Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune a unui teren. In 2005 parintii au decedat. Pana acum nu s-a facut nici un demers de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru ... Contardo Contardo Buna seara. Doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru o persoana cu dizabilitati psihice se poate face si fara responsabilitate medicala ? Mai ... (vezi toată discuția)