avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt tutorele fratelui meu bolnav de schizofrenie, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt tutorele fratelui meu bolnav de schizofrenie, dar aș vrea să renunț la această responsabilitate. Care este procedura?

Fratele meu are schizofrenie prin punere sub interdictie de catre un judecator am devenit tutorele lui el nu a fost de acord sa-i fiu tutore, as vrea sa renunt la aceasta responsabilitate care este procedura de urmat?eu m-am ocupat de el si o sa ma ocup in continuare dar sunt acuzata de rude ca am interse legate de partea lui de mostenire,el trebuie internat mereu in spitale de pshiatrie si fiind tutore imi era mai usor ca nu mai era nevoie de acordul lui care nu reuseam sa-l obtin dar as vrea sa le inchid gura rudelor si sa le demonstrez ca nu vreau nimic din mostenirea lui.Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ahileahile , utilizator 20:31, 30 Aprilie 2019
Situatia e mai dificila din pacate,in imobilu in care locuieste persoana de care raspund mai locuieste fratele lui care este tot schizofrenic,in ultima perioada conflictele cu el au degenerat in violente cu sunat 112 chemat echipaje etc asa ca singura mea optiune e sa renunt daca nu vreau sa-mi iau un cutit in spate se poate ajunge f usor acolo eu ma aflu in imposibilitatea sa-l mai ingrijesc dar tutore nu vrea sa fie nimeni din familie asa ca o sa abandonez tutela cu toate consecintele ce urmeaza pt ca siguranta si viata mea sunt mai importante decat obligatiile care le am.Practic sunt cumnatii mei si sotia mea este tutore chiar daca in primul post am scris ca sunt eu tutore,imi era mai simplu de explicat.Responsabilitatile le impart cu sotia mea pe care nu o mai pot lasa acolo singura de frica sa nu pateasca ceva

iordantonio a scris:

"....... dar as vrea sa le inchid gura rudelor si sa le demonstrez ca nu vreau nimic din mostenirea lui." La ce v-ar ajuta aceasta "demonstratie" ? Si intai trebuie sa gasiti pe cineva dispus sa preia aceasta obligatie, ca bolnavul nu poate fi lasat de izbeliste.

Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
ahileahile, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica sotia dvs are 2 frati cu schizofrenie ?
Daca tot a venit politia, de ce nu s-a chemat si ambulanta sa il interneze ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da exact doi fratii cu schizofrenie unul e casatorit si relativ stabil dar scandalurile sunt la ordinea zilei si nu mai rezistam sa fim tutorii asa ca vreau sa renunt cu orice pret si sa -i las in pace am si eu viata mea si nu pot fi responsabil pt ei

gi-jane2 a scris:

Adica sotia dvs are 2 frati cu schizofrenie ?
Daca tot a venit politia, de ce nu s-a chemat si ambulanta sa il interneze ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pt a deveni tutore Tonyser Tonyser Buna ziua, Poate deveni tutore o persoana care momentan nu are venituri fiind somera ? Ce alte conditii trebuie indeplinite pt a deveni tutore pt o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune ... mirelaaa28 mirelaaa28 Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune a unui teren. In 2005 parintii au decedat. Pana acum nu s-a facut nici un demers de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru ... Contardo Contardo Buna seara. Doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru o persoana cu dizabilitati psihice se poate face si fara responsabilitate medicala ? Mai ... (vezi toată discuția)