Sunteti foarte haotic in a va expune cazul, de aceea am sa va explic ce am inteles eu:
1. Nu am inteles exact in ce directie va deplasati, dinspre Uileacu de Cris spre Urvind sau invers ?
2. Am inteles ca localitatea scirisa in PV unde s-a intocmit PV de contraventie este Oradea.
3. Am inteles ca locul in care s-a savirsit fapta este trecut in PV :Urvind DN 1.
4. Am intelse ca pe nici o poza nu este scris Uileacu de Cris .
5. Am inteles ca doar in textul din intimpinarea depusa de politie este trecuta localitatea Uileacu de Cris. Nu am inteles de ce politia a depus intimpinare la judecatoria Oradea, din moment ce ati spus ca au declarat ca nu e de competenta lor si ca trebuie judecata cauza de judecatoria Alesd.
Eu ma voi opri aici cu orice comentariu, urmeaza ca dvs. sa va decideti cum mergeti mai departe. Sfatul meu este sa gasiti persoana care sa va redacteze textul intr-o forma concisa si cu sens juridic, fie el avocat sau nu, daca veti depune apel.
Din punctul meu de vedere , va puteti baza pe 2 aspecte :
1. Descrierea locului faptei este insuficienta si contradictorie . Si nu se putea intocmi la Oradea,din moment ce ati fost oprit la locul faptei si vi s-a inminat PV. Puteti invoca aici decizia 13/2018 a ICCJ, care explica faptul ca acesta este un caz de nulitate relativa, si in anumite situatii poate duca la anularea procesului verbal de contraventie:
"41. Înalta Curte de Casație și Justiție reține că, în conformitate cu regimul juridic al nulității relative, aceasta poate fi invocată numai de persoana al cărei interes a fost nesocotit la emiterea actului contestat. În cadrul procesului civil, numai petentul este în măsură să aprecieze că, drept urmare a descrierii insuficiente a faptei, nu poate să identifice în ce constă contravenția și să combată susținerile organului constatator.
42. În acest context,
vătămarea suferită de petent constă tocmai în punerea acestuia în imposibilitatea de a-și efectua apărarea, vătămare ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea actului, aspect ce trebuie analizat de instanță, în cadrul fiecărui litigiu dedus judecății.
43. Nelegalitatea ce afectează procesul-verbal de contravenție, prin descrierea insuficientă a faptei, nu este, așadar, intrinsecă, adică nu duce în orice situație la anularea actului respectiv - aceasta se va întâmpla numai dacă vătămarea produsă este de natură să împiedice identificarea faptei săvârșite, încadrarea în drept, sancțiunea aplicabilă - cu consecința imposibilității efectuării apărărilor în cadrul procesului judiciar."
[ link extern ]
Despre tratarea nulitatilor relative si in ce conditii poate cere petentul anularea PV de contraventie , vedeti in decizia nr. 22 din 2007 a ICCJ :
[ link extern ]
2. Articolul pentru care ati fost sanctionat , 121 alin 1 spune clar ca fapta se refera
la depasirea vitezei fata de o limita, impusa fie de sectorul de drum si categoria masinii, fie de mijloacele de semnalizare ce indica acest lucru. Prin urmare nu numai viteza in sine trebuie probata, ci si acea limita fata de care ati fost sanctionat.
Toate cererile dvs. adresate instantei, si sustinerile pe care le faceti, trebuie sa fie motivate
in drept de un text de lege sau un izvor de drept, cum sunt deciziile ICCJ. Sunt niste reguli de redactare , pe care probabil nule-ati stiut, cind ati intocmit plingerea contraventionala.
Bafta !