avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa inchiriata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa inchiriata

Buna seara! Puteti sa imi spuneti cum sa scad cheltuielile cu apa, curent, gaze la o casa inchiriata 60%din ea, noi locuind in celalta parte de 40 %, mentionez ca nu avem contoare separate. Casa e inchiriata prin pfa cazare turisti. Astept raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: O Camelia , utilizator 22:30, 13 Decembrie 2018
Trebuie sa aveti contact de comodat incheiat prin care puneti la dispozitie acea suprafata de 60% catre pfa si acel procent il aplicati la acele cheltuieli conform factura si document de plata care sa fie facuta in anul fiscal. Dar sa aveti in vedere ca nu o sa va accepte sa deduceti acele chltuieli pentru o luna, de exemplu daca in acea luna nu ati avut deloc turisti si deci venituri.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa inchiriata 60%din suprafata totala O Camelia O Camelia Cum se scad cheltuielile de la apa, gaze,curent la o locuinta inchiriata doar 60% din ea, noi locuind in cealalta parte de 40%. Mentionez ca este inchiriata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli la pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca in baza unui contract de comodat pot deduce 1/3 din cheltuielile imobilului unde PFA-ul isi are sediul. Din pacate nu stiu: - baza ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa karinal karinal Daca in contractul de comodat pentru sediul profesional al PFAului nu am specificat suprafata camerei in care imi voi desfasura activitatea, cum pot sa deduc ... (vezi toată discuția)