avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce putem face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce putem face?

Am nevoie de ajutor!!!
Este în curs procesul pentru scăderea pensiei alimentare, astăzi ar fi trebuit să fie înfățișarea, însă am primit mail de la avocat că avocatul părătei cere de la autoritățile italiene dacă beneficiez de ajutor șomaj, ceea ce eu nu pot face rost, de la ITM județului contractul de muncă ca să vadă dacă este înregistrat la ei, eu am trimis deja contractul de muncă acum 2 săptămâni, mai cere și adeverință de la unitatea mea oficială de lucru ca să vadă ce venit net lunar am, eu trimisesem și acesta acum 2 săptămâni. Acum ce trebuie să fac? Să le trimit din nou? Precizez că mama copilului nu lucrează și nu are ce sprijin financiar să-i ofere, copilul are 4 ani jumate. Avocatul la înfățișarea de data viitoare nu poate să ceară de la avocatul ei să prezinte contract de muncă sau o sursă ce dovedește că și ea îi oferă sprijin financiar? Pot să transfer cazul la un alt avocat? Pentru că acest avocat nu se ocupă serios de caz, iar eu cu un salariu net de 1900lei nu am cum să-i ofer ei o pensie alimentară de 200€ ca să o întrețin și pe ea, pentru că nu lucrează.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
alex1234alex, utilizator
Buna ziua,
Pensia de intretinere se stabileste prin raportare la venitul net pe care il aveti,
Este evident ca nu aveti cum sa platiti 200 de euro din venitul dvs. Conform legii romane, pensia de intretinere datorata atunci cand exista numai un singur copil este e pana la 1/4 din venitul net al celui obligat la plata pensiei.
Asta știm, însă avocatul ei prezintă cauze în așa fel încât să câștige ea procesul și să primească 200€ în continuare. Eu am de plătit chirie, cheltuieli + plus întreținerea mea, și nu îmi permit să-i dau mai mult de 300lei. Avocatul meu poate formula o cerere ca ea să prezinte o adeverință de venit lunar net, precizez că nu lucrează, prin care să dovedească că poate oferi un sprijin financiar copilului, iar în cerere să precizeze că în cazul în care adeverința nu va fi prezentată, voi solicita mutarea domiciliului copilului la mine? Eu stau cu logodnica mea. Eu lucrez, iar ea lucrează este învățătoare. Cum am putea dovedi că la noi copilul ar fi în mediu mai bun și că ar avea condiții mai bune?

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
alex1234, judecata se face în baza probelor, nu e nimic greşit dacă mama copilului solicită dovezi pentru veniturile dvs.Ce legătură are Italia cu problema dvs:? Este normal să ceară oficial cuantumul veniturilor, o adeverinţă dovedeşte ceva, dar ce garanţie există că nu aveţi mai multe locuri de muncă sau adeverinţa a fost valabilă doar o lună?!
Dvs. puteţi cere prin avocat orice, instanţa aprobă sau nu probaţiunea, în funcţie de cum consideră.
Totuşi, dvs. afirmaţi că mama copilului nu lucrează, iar dvs. îi puteţi oferi numai 300 lei lunar copilului;în situaţia în care s-ar muta copilul la dvs., consideraţi că din 300 lei + 300 lei din partea mamei ca pensie alimentară puteţi întreţine un copil?
Schimbarea domiciliului copilului trebuia să o faceţi în cererea reconvenţională, în termen legal.
Vă rog să nu o dați în diverse. Nu am să-mi spun toată viața aici și toată povestea după divorț. Ceea ce cere avocatul pârâtei, eu am trimis totul legal la avocatul meu care a prezentat dovezile, iar avocatul ei acum cere din nou. Italia are legătură că eu de curând m-am întors în țară.

Martonze a scris:

alex1234, judecata se face în baza probelor, nu e nimic greşit dacă mama copilului solicită dovezi pentru veniturile dvs.Ce legătură are Italia cu problema dvs:? Este normal să ceară oficial cuantumul veniturilor, o adeverinţă dovedeşte ceva, dar ce garanţie există că nu aveţi mai multe locuri de muncă sau adeverinţa a fost valabilă doar o lună?!
Dvs. puteţi cere prin avocat orice, instanţa aprobă sau nu probaţiunea, în funcţie de cum consideră.
Totuşi, dvs. afirmaţi că mama copilului nu lucrează, iar dvs. îi puteţi oferi numai 300 lei lunar copilului;în situaţia în care s-ar muta copilul la dvs., consideraţi că din 300 lei + 300 lei din partea mamei ca pensie alimentară puteţi întreţine un copil?
Schimbarea domiciliului copilului trebuia să o faceţi în cererea reconvenţională, în termen legal.

Tocmai fiindcă v-aţi întors curând din Italia, d-na cere dovada că nu aveţi venituri, chiar şi din şomaj, în Italia. Suspiciunea poate exista fiindcă se practică de mulţi plătitori de pensie alimentară, deci cererea asta nu trebuie să vă deranjeze, oricum, modificarea se va face de la data introducerii acţiunii, indiferent de data pronunţării sentinţei.
Schimbarea domiciliului copilului va trebui să o cereţi prin altă acţiune, fiindcă aţi depăşit termenul de cerere reconvenţională.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in noul cod civil georgescu sorin georgescu sorin Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand ... (vezi toată discuția)
Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)