avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce putem face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce putem face?

Am nevoie de ajutor!!!
Este în curs procesul pentru scăderea pensiei alimentare, astăzi ar fi trebuit să fie înfățișarea, însă am primit mail de la avocat că avocatul părătei cere de la autoritățile italiene dacă beneficiez de ajutor șomaj, ceea ce eu nu pot face rost, de la ITM județului contractul de muncă ca să vadă dacă este înregistrat la ei, eu am trimis deja contractul de muncă acum 2 săptămâni, mai cere și adeverință de la unitatea mea oficială de lucru ca să vadă ce venit net lunar am, eu trimisesem și acesta acum 2 săptămâni. Acum ce trebuie să fac? Să le trimit din nou? Precizez că mama copilului nu lucrează și nu are ce sprijin financiar să-i ofere, copilul are 4 ani jumate. Avocatul la înfățișarea de data viitoare nu poate să ceară de la avocatul ei să prezinte contract de muncă sau o sursă ce dovedește că și ea îi oferă sprijin financiar? Pot să transfer cazul la un alt avocat? Pentru că acest avocat nu se ocupă serios de caz, iar eu cu un salariu net de 1900lei nu am cum să-i ofer ei o pensie alimentară de 200€ ca să o întrețin și pe ea, pentru că nu lucrează.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
alex1234alex, utilizator
Schimbarea domiciliului copilului îl vom cere într-o altă acțiune. Îmi puteți spune de ce dovezi vom avea nevoie?
Dovezi ca i-ar fi copilului mai bine la dv., de ce pana acum nu a stat la dv., ca nu ar fi afectat copilul de mutare. Nu conteaza exclusiv partea materiala, din contra, mai mult conteaza relatia copilului cuparintele, colaborarea cu celalalt etc.
Pana la urma insa ati avut azi infatisarea, nu ar fi trebuit sa o aveti, ci ati avut-o si probabil a fost o propunere de probe.
Dv. ati adus probele dv., parata cere probele ei de la autoritati. Dv. nu trebuie sa depuneti nimic daca parata cere de la ITM, ca dv. nu sunteti ITM. Si tot asa.

Cat despre avocat, vad ca in ziua infatisarii v-a si informat despre probele admise, care este nemultumirea? Pentru o intelegere mai buna, ajuta sa va prezentati la proces sau sa cereti o intalnire cu avocatul pentru lamuriri verbale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in noul cod civil georgescu sorin georgescu sorin Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand ... (vezi toată discuția)
Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)