avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea Linistii Publice!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea Linistii Publice!

Sunt casatorit de 3 ani si locuim intr-un apartament situat in vecinatatea unei case cu o curte comuna, aici locuiesc 3 familii din care una creste caini! Acum 3 ani l-am rugat frumos pe proprietarul acestora in miez de noapte sa se lase de acest sport, serviciul meu fiind foarte solicitant si ca sunt agresat permanent de urletele acestor caini! Omul bineinteles ca nu a miscat un deget dupa care am trimis Politia Comunitara doar pentru un avertisment! Nu s-a intamplat nimic pozitiv si am facut ulterior o alta reclamatie care s-a lasat cu o amenda de 500lei dar numai pentru ca acesti caini nu aveau carnet de sanatate! Situatia e neschimbata de 3 ani iar numarul acestor caini a crescut iar din partea Politiei Comunitare nu am nici o sustinere spunandu-mi ca nu exista legi pentru asa ceva! Latratul nu este o sursa de zgomot? Daca raschetez la 12 noaptea parchetul sunt sigur pedepsit dar urletele acestor caini nu tulbura linistea? #-o Ce pot sa fac in acest caz? Din partea Autoritatiilor nu ma astept la absolut nimic, este o lipsa totala de reactie!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:23, 15 Noiembrie 2009
Sfatul meu este sa faceti reclamatie la Primaria Mun.Bucuresti(in cazul in care locuiti in Bucuresti) sau la primaria din localitatea in care locuiti si la Garda Nationala de Mediu. Exista legislatie in domeniu care prevede un nivel maxim admis de decibeli si cine incalca prevederile legale este sanctionat contraventional. Iar amenzile nu sunt mici deloc!B-)
Exista aparate speciale(sonometre) de testare a nivelului de zgomot si rezultatele sunt date pe loc ! Deci nu pot exista dubii in cazul in care cainii vecinului latra suficient de tare !B-)
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice mayte_22 mayte_22 Buna ziua, Revin frecvent pe acest site pentru a ma documenta si a fi la curent cu noutatile, dar si pentru a afla sau oferi raspunsuri la numeroase aspecte ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice karytat karytat Buna ziua. Imi cer scuze in primul rand daca nu am incadrat intrebarea la sectiunea care trebuie. Este vorba de o reclamatie care am primit-o de la o vecina. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste bogdan cristea bogdan cristea SPUNETI-MI,VE ROG,CE POT FACE IN SITUATIA IN CARE,LOCUIESC IN MUNICIPIUL SUCEAVA,INTR-UN CARTIER CU CASE. In spatele casei,chiar sub peretele casei,vecinul ... (vezi toată discuția)