avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

avocat

Am avut proces(prima infatisare} la Craiova pentru stabilire domiciliu minor,unde s-a decis ca procesul sa se judece la Judecatoria Calarasi,unde minorul are domiciliul actual. Am angajat avocat{platit}. Intrebarea este: daca am achitat onorariul avocatului dar procesul are loc in alt judet tot el ma reprezinta,sau trebuie sa angajez altul?
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
cornel selaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:04, 13 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa discutati acest aspect cu avocatul pe care il aveti.
Avocatii au competenta de reprezentare pe intreg teritoriul tarii indiferent de localitatea in care isi au sediul.
Diferenta este ca, in conditiile in care avocatul se va deplasa in alta localitate decat cea in care are sediul, costurile cu deplasarea sunt suportate de client.
Va trebui sa analizati daca este mai convenabil sa mergeti in continuare cu avocatul din Craiova (daca si el doreste!) platindu-i cheltuielile de deplasare sau sa luati un avocat din Calarasi.
acest răspuns util
Buna ziua.
In principiu, da. Depinde de clauzele inserate in contractul de asistenta juridica si reprezentare pe care l-ati incheiat cu avocatul. Daca este de acord sa se deplaseze in alta localitate , va poate asista si reprezenta interesele oriunde, luand in calcul cheltuielile de deplasare, evident.
Raluca Iliescu, Avocat
acest răspuns util
Depinde cum este contractul încheiat.
Dacă avocatul nu a gandit acest aspect nu prea gândește departe...sau nu prea are experienta profesionala...

Eu mereu discut ce iese exact la primul termen si stabilesc exact onorariu diferențiat pe toate versiunile posibile.
În mod normal onorariul.se dublează cand se schimba localitatea unde va avea loc judecata. Se poate si tripla...deoarece se pierde o zi intreaga...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala cornel selaru cornel selaru Am proces pentru stabilire domiciliu minor.La primul termen judecat la Judecatoria Craiova s-a stabilit ca urmatorul termen sa se judece la Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat dianazaharia dianazaharia Cand se incheie un contract intr-un avocat si clientul sau,ce se mai plateste in afara de onorariul acestuia? (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Martonze Martonze Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu ... (vezi toată discuția)