Am avut proces(prima infatisare} la Craiova pentru stabilire domiciliu minor,unde s-a decis ca procesul sa se judece la Judecatoria Calarasi,unde minorul are domiciliul actual. Am angajat avocat{platit}. Intrebarea este: daca am achitat onorariul avocatului dar procesul are loc in alt judet tot el ma reprezinta,sau trebuie sa angajez altul?
Buna ziua,
Va trebui sa discutati acest aspect cu avocatul pe care il aveti.
Avocatii au competenta de reprezentare pe intreg teritoriul tarii indiferent de localitatea in care isi au sediul.
Diferenta este ca, in conditiile in care avocatul se va deplasa in alta localitate decat cea in care are sediul, costurile cu deplasarea sunt suportate de client.
Va trebui sa analizati daca este mai convenabil sa mergeti in continuare cu avocatul din Craiova (daca si el doreste!) platindu-i cheltuielile de deplasare sau sa luati un avocat din Calarasi.
Buna ziua.
In principiu, da. Depinde de clauzele inserate in contractul de asistenta juridica si reprezentare pe care l-ati incheiat cu avocatul. Daca este de acord sa se deplaseze in alta localitate , va poate asista si reprezenta interesele oriunde, luand in calcul cheltuielile de deplasare, evident.
Depinde cum este contractul încheiat.
Dacă avocatul nu a gandit acest aspect nu prea gândește departe...sau nu prea are experienta profesionala...
Eu mereu discut ce iese exact la primul termen si stabilesc exact onorariu diferențiat pe toate versiunile posibile.
În mod normal onorariul.se dublează cand se schimba localitatea unde va avea loc judecata. Se poate si tripla...deoarece se pierde o zi intreaga...
Onorariu avocat
Martonze
Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu ... (vezi toată discuția)