avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am incheiat acum 10 ani cu socrii un contract de intretinere cu uzufruct viager. Am respectat indatoririle din contract. In februarie a decedat soacra iar acum socrul vrea sa obtina rezolutiunea contractului. Putem intenta succesiune dupa soacra sotul mai are o sora si care ar fi procentul Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:09, 13 Decembrie 2018
Nu e nici un procent, pentru că nu trebuie dezbătută nici o succesiune.
Deja bunul e transmis pe jumătate, prin decesul soacrei.
Cand va deceda și socrul, deja veti fi dvs proprietari, iar întregul bun nu va mai exista in patrimoniul defunctilor.
Asta e si ideea contractului de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune liluca liluca Buna ziua, Socrul meu a decedat anul acesta, soacra mea traieste si urmeaza sa faca succesiunea,are doi copii respectiv pe sotul meu si inca o fata,locuieste ... (vezi toată discuția)
Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)