La locul de munca actual mi se oprea in fiecare luna suma de 10% din salariu drept garantie (avand functia de asistent vanzari - gestionar). Ulterior am divortat si la cateva luni dupa divort am promovat pe alt post. Nemaifiind necesar sa mi se retina garantia, mi s-a returnat.
Acum sotia sustine ca parte din acea garantie i se cuvine si ei.
Buna ziua! Din punctul meu de vedere, atata timp cat salariul net era reprezentat si de cei 10% garantie, aceasta suma trebuie luata in calcul ca suma castigata in timpul casatoriei.
Buna ziua,
In ce sens sa i se cuvina?
E salariul dvs., sotia nu are nici un drept asupra lui ( cu toate ca se spune * salariul sotiei e salariul sotiei, salariul sotului e tot salariul sotiei...)
Aveti copii pentru care trebuie sa platiti pensie alimentara?
Daca nu cereti sotiei baza legala in baza careia face aceasta afirmatie...
...
Doamna avocat, ce drept legal are sotia sa ceara pate din salariul sotului de care a divortat?
Eu nu vad ce drept ar avea sa faca asta daca la mijloc nu este o pensie alimentara, din contra, in caz de partaj sotul poate dovedi ca a contribuit cu o suma mai mare in casa...
Intrebarea a fost destul de confuza. Ma refeream in situatia in care ar exista acest drept (spre exemplu pensie de intretinere - va recomand sa studiati art. 389 C. civ), altfel, dnul nu ar fi pus aceasta intrebare. Este evident ca la mijloc exista o obligatie din partea dansului catre fosta sotie. Intrebarea era daca i se cuvine sotiei si din cei 10 % garantie.