avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul nepotului meu in casa bunicului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul nepotului meu in casa bunicului

Buna seara,
Tatal meu a cumparat apartamentul in care locuieste cu bani de la mine.In acest apartament am locuit cu mama,tata si sora cu chirie.Mama a decedat inainte de cumpararea apartamentului.sora mea doreste ca baiatul ei sa locuiasca acolo ,sa nu mai faca naveta...el fiind elev,dar tata nu este de acord,el locuind in concubinaj dinainte de cumpararea apartamentului.Nepotul meu are vreun drept ,poate locui acolo chiar daca tata nu e de acord?Sau noi copii lui avem vreun drept atat timp cat el este proprietarul si apartamentul cumparat cu bani de la mine?.Apartamentul are 3 camere.Se poate face ceva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:32, 16 Noiembrie 2009
buna seara!
in calitate de proprietar al ap tatalui dvs nu i se poate impune ca nepotul sa locuiasca cu el.
Daca tatal dvs nu doreste ca nepotul sa locuiasca cu el nu i se poate impune acest lucru! Iar cat timp este in viata si apartamentul respectiv este proprietatea lui , poate sa dispuna oricum doreste de acea proprietate! Chiar sa o si instraineze catre persoana cu care traieste in concubinaj inca de dinainte de a cumpara apartamentul!B-) De aceea este indicat sa nu va certati cu el fiindca puteti avea surprize neplacute!:D
exact !! pt a nu avea surprize neplacute, evitati sa inrautatiti relatiile cu tatal dvs .
acesta poate fi determinat de concubina sa , sa-i faca acte acesteia.
iar in calitate de proprietar, tatal dvs. poate dispune cum doreste de proprietatea sa.
pt a evita atare surprize, de ce nu incercati sa incheiati un contract de intretinere cu tatal dvs ?
sau un contract de v-c cu drept de abitatie .

tatal dvs daca nu doreste, nu poate fi obligat in nici un fel sa-si dea acordul ca nepotul dansului sa locuiasca in imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzarea a jumatate din apartament fostului sot wazz wazz O cunostinta proprietara a unui apartament mostenit a ramas cu un copil din prima casatorie. Din a doua casatorie nu au rezultat copii. Al doilea sot doreste ... (vezi toată discuția)
Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)