avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Calcul valoare impozabila constructie noua neterminata.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Calcul valoare impozabila constructie noua neterminata.

Va salut
Am o problema. Am construit o casa ( de fapt "extindere si mansardare" la o constructie veche). Autorizatia de constructie am avut-o in anul 2014 pentru 12 luni. Am facut constructia dar nu am terminat finisajele interioare, (incalzirea , instalatiile sanitare, usi interioare, gresii, faiante, parchet.. etc.) din lipsa de bani.
Am declarat la primarie suprafata in 2016 cand am oprit constructia si platesc impozit la suprafata desfasurata inmultita cu cota de impozit/mp stabilita de primarie pentru zona respectiva. Am omis sa intabulez constructia, nefiind terminata. Acum vrand sa o intabulez am mers la primarie pentru procesul verbal de dare in folosinta. Am inteles ca se face o comisie si un proces verbal cu stadiul lucrarilor si cu el ma duc la inspectoratul in constructii pentru regularizare.
Intrebarea mea este:
- la ce valoare se calculeaza regularizarea autorizatiei de constructie ( ei vor la valoarea impozabila , desi constructia nu e locuibila ) - Eu am cheltuit pana acum 45.000 euro iar dupa calculul la mp rezulta 120.000 euro , ca si cand constructia ar fi gata, si evident locuibila...si la ce valoare se regularizeaza taxa de la inspectia in constructii? Doresc intabularea in stadiul actual pentru ca vreau sa vand constructia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
dodoambra, utilizator
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 11:48, 20 Decembrie 2018
Consider ca vor aplica legea conform declaratiei dumneavoastra din 2016 .(Daca valoarea investita este mai mica decat o anumita valoare stabilita pt zona respectiva ,se ia in considerare valoarea stabilita de ei-astfel la puncul 8 a declaratiei 'privind valoarea reala a lucrarilor executate in baza autorizatiei de construire" se prevede:"Taxa datorata de solicitant ca efect al stabilirii valorii impozabile a cladirii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de receptie a lucrarilor Maria161 Maria161 Buna ziua.Intrebarea mea este cand pot sa depun la primarie procesul verbal de receptie a lucrarilor, pentru ca sa fiu scutita de plata impozitului. Casa este ... (vezi toată discuția)
Intabulare raduch67 raduch67 Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire expirata AdrianDP AdrianDP Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si poate reusiti sa ma lamuriti. In Iunie 2008 am obtinut o autorizatie de contruire pe o perioada de 36 de ... (vezi toată discuția)