avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... interfon in bloc fara asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

interfon in bloc fara asociatie de proprietari

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care nu s-a infiintat asociatie de proprietati si nici o alta forma juritica in acest sens. Majoritatea proprietarilor/locatarilor dorim sa punem interfon la usa din scara blocului si sunt 2-3 locatari care nu sunt de acod cu interfonul si nu vor sa participe cu banii necesari si nu vor interfon, ca li se ingradeasca dreptul de a avea acces in bloc si nici sa se deranjeze sa mearga la usa cand vor avrea musafiri (ca or sa fie nevoiti sa iasa din apartament si sa mearga sa descuie usa de la intrarea blocului).
In acest caz in care noi majoritatea decidem sa montam interfon, ce forme legale avem la dispozitie sa punem in aplicare acest mic proiect de buna civilizatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
alty, utilizator
Cel mai recent răspuns: alty , utilizator 09:00, 16 Decembrie 2018
Din pacate, doar intelegerea pe cale amiabila.
Constituiti asociatia de proprietari si atunci se decide prin vot in adunarea generala a asociatiei.
Nu exista nici o lege prin care se poata prin vot unanim (50%+1 sau doua treimi) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
alty, utilizator
Exista dispozitie in vigoare dar acea guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,respectiv disp L nr 196/2018
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare fortata a unei asociatii de proprietari pe scara? denissse denissse Ne-am constituit intro asociatie de proprietari pe scara prin desprindere de asociatia de locatari pe bloc. Doua scari s-au separat in felul acesta atreaia ... (vezi toată discuția)
Problema interna ContSters109351 ContSters109351 Am si eu problema si nu stiu la cine sa apelez. In primul rand vreau sa specific ca nu avem infiintata o asociatie de locatari. Avem un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters72658 ContSters72658 acum ceva timp am constatat ca s-a schimbat interfonul.Inainte era unul care functiona pe baza unui cod. Acum nu mai are butoane, accesul se face doar cu o ... (vezi toată discuția)