Joi, 13 dec, am zgariat usor o alta masina parcata. Initial am cazut de acord ca o sa ii dau a doua zi o suma cuprinsa intre 50 si 100 lei. Intre timp el a fost la service si i-au spus ca reparatia costa 250 lei. Eu nu am fost de acord cu suma asadar am decis, vineri , sa facem pe asigurare. El a fost de acord. Dar nu s-a putut rezolva in aceasi zi, el fiind plecat din oras si a ramas sa mergem sambata de dimineata la o agentie de asigurari sa completam formuralul de comun acord. Dar nu raspunde cand il sun. Pana la urma este in dezavantajul lui sa amane situatia. Daca zice sa mergem luni , pot din punct de vedere legal sa il bag in origini si sa isi rezolve singur masina?
Nu este de preferat sa abordati situatia in maniera precizata deoarece exista posibilitatea ca respectivul sa declare la politie evenimentul si atunci riscati sa suportati consecintele legale
Din cate am citit daca trec mai mult de 24 ore de la incident, nu mai poate sa declare la politie nimic, ba mai mult cica ii suspenda lui permisul daca trec acele ore si nu declara
Declararea accidentului la politie se face in termen de 24 ore. Se poate face si dupa a cest termen dar persoana respectiva va fi sanctionata printre care si suspendarea dreptului de a conduce.
ing. Ioan Ciobanu