avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se întâmplă când nu se respectă o hotărâre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se întâmplă când nu se respectă o hotărâre judecătorească?

Mama a introdus acțiunea de divorț în urma căruia i se încredințează provizoriu copilul in vârstă de trei ani până la terminarea procesului de divorț,aceasta schimbând domiciliul Tatălui i sa făcut program de ași lua copilul de la mamă și a sta cu el.Însă mama refuză să il dea încălcând hotărârea judecătorească. Ce se poate face in acest caz din punct de vedere legal?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Nelu drăgan , utilizator 23:39, 15 Decembrie 2018
Sa mearga la executor.
Ii va explica acesta pe scurt ceea ce stie el.
Discutiile in realitate tot dura cateva ore dar executorul nici nu are timp pentru discutii si nici nu sta in caderea sa sa explice pe larg.Executorul dupa ce este platit incearca sa execute hotararea deoarece aceasta este caderea lui...
Pentru discutii lungi si concrete sa incerce sa mearga la avocat deoarece acestia au timp si sta in competenta lor profesionala sa acorde consultatii juridice pentru o ora sau mai multe ore dupa cum doreste clientul.Dupa parerea mea, avocatul este si psihologul clientului in astfel de cazuri intrucat discutiile lungi pot fi foarte obositoare pentru client.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trecerea la executarea silită a hotărârii judecătorești. Câți ani are copilul`?

Contează enorm de mult dacă copilul dorește să meargă la domiciliul părintelui nerezident, că dacă este alienat parental, situația devine complicată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
Copilul are trei ani și plînge după tatăl lui și după bunicii paterni cu care copilul a petrecut f.mult timp și plânge să vina la casa unde a crescut nevrand să stea la mamă cu bunicii materni cu care nu prea a avut contact Copilul este sănătos din toate punctele de vedere.Numai că de când stă la mamă are modificări de comportament din cauza dorului de tată și bunici
Mulțumesc domnului Dapix și domnului Lascoschi pentru mediere,cu respect și stimă
Și de fiecare dată când nu vrea să-i dea copilul trebuie să apeleze la executor judecătoresc?

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. cum pot rezolva problema? yo85 yo85 În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)