avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune de la bunici la nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune de la bunici la nepot

Buna ziua, care sunt pasii in cazul unei succesiuni dupa bunicii mamei( ea fiind singura la parinti si moarta acum cateva luni).Mentionez ca bunicii au murit pe rand si nu s-a facut nici un fel de succesiune niciodata .As vrea sa stiu daca tatal meu are si el drept pentru ca am auzit ca nu ar avea?Si cam cat timp ar dura si modalitatea cea mai rapida si usoara!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:15, 16 Decembrie 2018
Trebuie dezbătută fiecare succesiune, în ordinea deceselor.
Dacă mama a decedat ultima, masa succesorala (adica tot ce a moștenit la rândul ei de la bunici), va reveni tatălui dvs (1/4), în calitate de sot supraviețuitor și dvs, copil (3/4).
Durata depinde de disponibilitatea și rapiditatea cu care dvs procurati toate acele necesare pentru cele 3 succesiuni și bineînțeles, de cat de aglomerat e notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Teren Ana-Mariana Ana-Mariana Am nelamurirea si nu stiu in ce situatie ma aflu eu fata de ceea ce urmeaza.Este vorba despre un teren pe care i-a fost facut procura tatalui meu de catre ... (vezi toată discuția)