buna ziua ,as dori un sfat in legatura cu un accident rutier,fara victime produs pe teritoriul Frantei,si pagube destul de mari pt firma la care lucrez. accidentul sa produs din cauza unui ambuteiaj in care eu nu am reusit sa franez in timp ,influentat de carosabilul umed ,cauciucuri nu tocmai de calitate si incarcat la maxim cu 24 tone ,total 40 tone camion plus marfa. intrebarea mea este-daca patronul ma da in judecata pt recuperarea daunelor ,poate avea castig de cauza,in conditiile in care la mine in contractul de munca nu specifica, ca in caz de accident trebuie sa i platesc eu despagubiri.El avand doar asigurare obligatorie la camion,
Patronul este indreptatit sa pretinda plata pagubei. Litigiul se poate rezolva pe cale amiabila sau in instanta. Este recomandat sa se rezolve pe cale amiabila.
Inteleg ca accidentul rutier s-a produs pe autostrada/ drum rutier si nu este vorba de un accident produs pe teritoriul firmei unde sunteti angajat pentru a putea fi considerat accident de munca.
Daca se va ajunge in instanta, ar trebui sa fiti pregatit pentru apararea dvs. cu documente certe care sa va sustina punctul de vedere, citez: "... cauciucuri nu tocmai de calitate si incarcat la maxim cu 24 tone, total 40 tone camion plus marfa. ....".
In mod normal trebuia asigurata de patron si marfa cu care era incarcat camionul.
Nu este obligatoriu in conditiile in care se constata prin documente ca in momentul producerii evenimentului masina nu era in cea mai buna stare tehnica sau ca incarcatura maxim admisa era depasita.
Accident rutier
zulu
Am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.
Are urmatorul diagnostic : traumatism cranio cerebral minor , grad 0 , prin accident rutier, cu plaga ... (vezi toată discuția)