avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala

Dupa Hotararea Definitiva a Instantei ( schimbare domiciliu minor- inceputul anului 2018 ) , in decursul anului 2018 mama minorei a vizitat minora doar 10 zile ( inclus si transportul ), nu s-a implicat cu absolut nimic la intretinerea minorei, nu a venit niciodata la Gradinita in 2017 sau la scoala in 2018, nu a achitat cheltuielile de judecata , nu a achitat pensia de intretinere stabilita de Instanta iar acum pleaca in afara tarii ( nu se stie pentru ce perioada ) !?
Intrebare : In aceasta situatie se poate cere autoritatea parinteasca exclusiva ?
Buna ziua,
teoretic, da. Se poate cere.
Dar, daca cumva mama a fost impiedicata intr-un fel sau altul de dvs. sa ia legatura cu minora, atunci, veti avea mai multe de dovedit.
Simplul fapt ca va pleca mama în străinătate nu va ajuta.
Mergeți la avocat pentru a stabili o strategie concretă si in functie de mai multe lucruri veti putea castiga sau nu custodia exclusiva.
Dacă deschideți proces aiurea veti pierde.
multumesc f. mult
Luați legătura cu un avocat bun pentru a stabili în concret stratagema, nu este un proces facil iar șansele sunt indisolubil legate de dovezi și argumente solide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea toate drepturile legale asupra copilului? StefaniaRoxana2230 StefaniaRoxana2230 Bună ziua. Am o fetita de 2 luni și jumatate si mi-aș dori sa am toate drepturile din punct de vedere juridic asupra ei (ieșiri din tara, înscrierea la ... (vezi toată discuția)
Castigare custodie definitiva copil nascut in afara casatoriei Mihaela_ruja Mihaela_ruja Buna ziua, Intrebarea mea este daca se poate castiga custodia definitiva a unui copil de 7 ani, care locuieste cu mama ei si cu ceilalti 5 frati intr-o ... (vezi toată discuția)