avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acte vanzare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acte vanzare

Buna ziua
1.Am cumpărat o camera si in garanție s-a stricat.Am primit in schimb una de o calitate inferioară celei cumpărate de mine.I-am anunțat ca nu sunt mulțumit de ea si ca nu vreau sa o păstrez iar ei nu vor sa imi dea bani înapoi sau produsul pe care eu l-am cumpărat ?
2.Știu ca ar exista o lege in care sunt obligați ca la cumpărare sa imi dea manualul de folosință in limba Romană plus ca si meniul sa fie in Romană ?
Aștept un răspuns din partea Dvs
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:04, 18 Decembrie 2018
1. Mai Intai adresati-va ANPC, unde aratati corespondenta purtata (legea prevede ca trebuie sa incercati sa va intelegeti amiabil in prealabil). Mai apoi, ce inseamna de calitate inferioara? Vanzatorul trebuie sa va ofere un produs identic (marca, tip, etc), sau superior, cu plata diferentei corespunzatoare. Trebuie sa stiti si ca ANPC nu are autoritatea sa-i forteze sa va restituie contravaloarea. Aceasta n-o poate face decat justitia.
2. Partea cu meniul e discutabila, mai ales daca manualul e suficient de clar. De altfel, aceste detalii sunt declarate la vanzare (cand se face proba sau pe site, daca e vorba de online), iar clientul isi asuma diferentele, fiindca de regula pretul este consistent mai mic decat cel de la importatorul autorizat.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul cetateanului pagubit - produs fara instructiuni in limba romana Oracolu Oracolu Salut. Am o mare problema. Tatal meu a incheiat in numele sau un contract de telefonie mobila pe 24 de luni ( detinand si el un astfel de contrat la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Telefon philips s388 neconform? rdumitru2014 rdumitru2014 Am achizitionat de la un operator de telefonie mobila si internet un telefon mobil Philips S388, cu avans si rate egale, intrucat ei au doar 3G, pe data de ... (vezi toată discuția)
Anpc, retur produs, recuperare daune Gigi0 Gigi0 Buna ziua! Am cumparat in 5 nov o statie de dedurizare si un filtru osmoza. Ulterior la 1-2 si 3 saptamani am testat apa. Testele au fost dezastruoase ... (vezi toată discuția)