avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanepid persoana fizica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanepid persoana fizica

Buna ziua! Detin un apartament cu curte proprie de 70 mp. In casa se afla 2 bichoni iar in curte 2 Husky.
Vecinii au reclamat la dsv ca in casa scarii este un miros permanent de caine. Nu am permis accesul angajatilor dsv pe proprietate insa au putut observa starea buna a cainilor adusi cu carnetele de sanatate in fata portii deschise. In procesul verbal s-a constatat starea buna de sanatate si carnetele la zi. La final mi-au transmis ca vor trimite Sanepidul peste noi.
Sunt obligata sa permit accesul in apartament celor de la Sanepid? Va rog sa imi transmiteti si legea care obliga sau nu accesul in apartament fara acordul proprietarului.
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: dragos_mihai0256 , utilizator 12:18, 18 Decembrie 2018
Precizarile dv sunt contradictorii
Initial afirmat
i Nu am permis accesul angajatilor dsv pe proprietate insa au putut observa starea buna a cainilor
,ulterior reveniti
In procesul verbal s-a constatat starea buna de sanatate si carnetele la zi. La final mi-au transmis ca vor trimite Sanepidul peste noi
.
Cine a intocmit procesul verbal daca la final comunica ca vor trimite Sanepidul??
Autoritatea Nationala Sanitara Veteriinara si pentru Siguranta Alimentelor detine competenta sa realizeze verificari in urma sesizarilor/plangerilor persoanelor care apreciaza ca le sunt restrictionate drepturile si interesele si sunt incalcate dispozitiile sanitare,sanitar veterinare in vigoare
In cazul in care persoana fizica/juridica care face obiectul unei cercetari nu intelege sa permita accesul reprezentantilor ANSVSA,acestia au dreptul sa solicite ajutor celorlalte autoritati jandarmi ,politie cu scopul asigurarii accesului pentru verificarea sesizarii
Fiind vorba despre autoritatea statului este legal sa permiteti accesul si controlul reprezentantior dsv
Pentru corecta si completa dv informare,privitor la atributii,limite de competenta sanctiuni lecturati legislatia care guverneaza activitatea ANSVSA,,pe care o gasiti pe site-ul autoritatii
Nu am permis accesul angajatilor dsv pe proprietate insa au putut observa starea buna a cainilor adusi cu carnetele de sanatate in fata portii deschise.

Aici am explicat cum s a facut "ancheta"
Dsv-ansva presupun ca e tot aia deci revenind la subiect. Care lege ma obliga sa deschid usa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare abuziva Samulea Samulea Buna ziua Zilele trecute am fost vizitat de catre o echipa formata din politia animalelor si DSVSA care mi-au adus la cunostinta faptul ca au o sesizare ca ... (vezi toată discuția)
Apartament infestat cu gandaci ST CONTRACTOR ST CONTRACTOR Buna seara. Am un vecin din al carui apartament se emana un miros de mizerie, loc care este un focar de gandaci. Se pare ca apartamentul nu a suferit nici o ... (vezi toată discuția)
Temei legal - caini care isi fac nevoile in scara blocului si proprietarul nu ia masuri nicoleta_85 nicoleta_85 vreau sa fac plangere la directia de sanatate, vecinii mei cu o mie de caini nu strang niciodata dejectiile de prin scara blocului si curtea comuna a blocului. ... (vezi toată discuția)