avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM-ul poate să îmi ia un drept din CIM personal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM-ul poate să îmi ia un drept din CIM personal?

Buna ziua. CIM-ul personal prevede că la nasterea unui copil am dreptul la o indemnizație in valoare de un salariu. Nu am primit acest drept deaorece și soțul lucrează la aceaşi intrepindere si a luat acest drept. In CCM este o clauza prin care doar unul din soți poate lua acest drept. Este in regula așa, atâta timp cât am acest drept in CIM Personal? Poate CCM-ul să îmi ia un drept din CIM.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
MTentu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 18 Decembrie 2018
Legea prevede ca : Contractele individuale de muncă nu pot conține clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

Invers nu exista nicio pevedere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectare ccm romanik romanik O societatea are 75 angajati,deci sindicat si CCM. In CCM sunt prevazute pt. salariati niste drepturi salariale,materiale.Daca directorul angajeaza pe ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate mb_mihaela mb_mihaela Toate art. care prevedeau obligatia respectarii contractelor la nivel de ramura , in sensul ca nu se puteau prevede in CCM la nivelul unitatii drepturi la ... (vezi toată discuția)
Ccm poate fi derogat prin cim? aidu aidu CCM contine si clauze in favoarea angajatorului. Angajatii nu au voie sa renunte doar la cele care sunt in favoarea lor. Insa poate angajatul, la semnarea ... (vezi toată discuția)