avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model cerere chemare in judecata angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model cerere chemare in judecata angajator

Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului?
Cat dureaza de obicei un proces cu angajatorul daca am toate dovezile incalcarii drepturilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 9 Decembrie 2018
Buna ziua !
Depinde pentru ce- l chemati ! Obiectul cererii ?
Neplata salariului conform CIM, ci doar 75-80% in conditiile unui timp de munca normal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un model de actiune in executarea obligatiilor
contractuale de plata a salariului(art. 161 alin. (4), art. 166 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii)

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in .............................., str. .............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., in calitate de salariat, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;
2. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.
Fac dovada celor prezentate cu acte si martorii:
1.
2.

DOMNULUI PRESEDINTE AL.......................................

Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila (art. 284 alin. (1) Codul muncii). Conflictele de munca sunt de competenta materiala a tribunalului, in prima instanta, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante (art. 2 Cod procedura civila). Instanta competenta teritorial este cea in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul (art. 284 alin. (2) Codul muncii). Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si de timbru judiciar si se judeca in regim de urgenta (termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile).

Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Obiectul cererii de chemare in judecat il constituie obligarea la plata diferentei de salariu ... userul a specificat ca salariul a fost platit in procent de 75 - 80% .
Iar daca in cazul prezentat mai sus, am domiciliul din buletin in Constanta, dar locuiesc fara forme legale in Bucuresti, exista vreun mod in care pot imputernici o ruda apropiata sa depunda dosarul in numele meu la tribunalul Constanta? Este dificil sa gasesc timpul unei deplasari in Constanta doar pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Termen recurs litigiu munca dumo79 dumo79 buna ziua! am si eu o speta si cer o lamurire. Intr-un litigiu de munca a fost pronuntata o hotarare definitiva, cu termen de recurs in 10 zile de la ... (vezi toată discuția)
Despre trimiterea in judecata pentru paternitate gabi1ro gabi1ro Am fost trimis in judecata pt. constatarea faptului ca minorii xxx si xxx...sunt ai mei(paratului).2. partea reclamanta cere a se dispune sa suport plata ... (vezi toată discuția)