Moștenire... cu întârziere: în urma unei înțelegeri verbale cu bunica, de la care am primit o locuință în timpul vieții ei, aș vrea să-i dau vărului meu niște bani. Cum să fac asta ca să nu avem probleme cu fiscul?
Bunica a murit in 2005. Mostenitori am fi fost eu si varul meu, parintii nostri, copiii bunicii, fiind predecedati. Bunica insa nu mai avea nimic valoros in proprietate, deoarece locuinta mi-o donase mie in timpul vietii si altceva nu a mai ramas de impartit cu varul.
Donatia a avut loc ca idee a bunicii pentru ca eu sa pot folosi locuinta fara a trebui sa o vand ca sa-i platesc varului o parte. Intelegerea verbala (!) cu bunica a fost sa-i dau "niste bani", cat voi vrea eu varului, cand voi avea (alta mostenire).
Acum, dupa 14 ani, acea alta mostenire a avut loc si as vrea sa-i dau varului niste bani, dupa cum m-am inteles verbal cu bunica. Neexistand o intelegere scrisa e practic un cadou din partea mea?
Cum trebuie sa procedez sa-i dau acesti bani in mod legal, fara ca vreunul din noi sa aiba vreo problema cu fiscul? Varul a primit si el niste bani in nume propriu din noua mostenire si ca executor testamentar trebuie sa ii virez suma. Pot adauga si suma din mostenirea veche a bunicii sau sunt probleme?