avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere actionar!!!!Ajutor!!!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere actionar!!!!Ajutor!!!!!!

Avem un SA care a mers bine si a inregistrat profit bunicel. De ceva vreme insa se pare ca treaba sta rau. Nu ni se dau explicatii pertinente de ce e situatia asa :-/ - de catre director care e si actionar. In afara de asta nu ne intelegem bine cu directorul-actionar.
Doi dintre noi vor sa termine cumva situatia asta insa nu ne intelegem cu directorul-actionar intrucat el nu e hotarat asupra nici unui plan.(el detine 45%)(si nici nu are bani sa ne dea pe actiunile noastre)
Daca noi vrem sa ne retragem si el nu vrea ce putem face??????
Sa zicem ca nu gasim sa cedam actiunile catre altcineva si vrem sa ne retragem.
Cum putem proceda? Ce acte trebuie sa facem?
Si cum putem sa ne recuperam partea care ni se cuvine din patrimoniul societatii. Si problema mare este ca dl actionar are datorii foarte mari fata de societate. Ce facem cu datoriile acestea? Cum recuperam partea ce ni se cuvine?
Cel mai recent răspuns: ContSters13798 , utilizator 11:29, 27 Aprilie 2006
Nici nu mi-a trecut prin cap sa ironizez probelmele dvs. Reiau ultima solutie, divizarea societatii. Va puteti imparti patrimoniul dupa evaluare cu asociatul majoritar care isi ia partea lui de patrimoniu intr-un SRL in care sa fie asociat unic iar actionarii ramsai in SA decid apoi dizolvarea SA-ului si lichidarea societatii prin vanzarea patrimoniului catre cei interesati. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu ... (vezi toată discuția)