avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorțul a durat un an, timp în care fosta soție a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorțul a durat un an, timp în care fosta soție a avut relații cu mai mulți bărbați și a născut la două luni după finalizarea procesului. Copilul ei îmi poartă numele, ce trebuie să fac ca să răspundă în fața legii pentru acest abuz?

Am fost în divorț cu fosta sotie de un an....in acest timp a avut relatii cu mai multi bărbați si a ramas însărcinată...in prezent ea locuieste cu unul dintre ei si la începutul lunii decembrie ă nascut la maternitatea din RM VÂLCEA si s-a intors acasa înregistrând copilul pe numele meu utilizând in mod abuziv fara consimțământul meu datele mele cu caracter personal ...ce trebuie sa fac sa raspunda in fata legii pentru acest abuz??? Mentionez ca avem o hotărâre definitivă a divorțului cu doua luni inainte sa nasca care inca nu a ajuns la noi....va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:31, 11 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiunea in tăgada paternității cu efectuarea testului de ADN in cursul judecății - asta este calea legala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va instantei de judecata, cu o actiune in tagada de paternitate, fiind citat minorul, prin reprezentant legal, cat si tatal biologic, natural.

(aceste doua persoane au calitate procesuala pasiva ).

Ar fi de dorit ca tatal natural sa dea o declaratie care sa ateste ca este de acord cu admiterea actiunii civile.( unele instante nu insista asupra expertizei , ca mijloc de proba, daca rezulta din alte probe paternitatea ).

In aceasta modalitate, poate evitati o cheltuiala suplimentara legata de plata expertizei medico-legale.

Examenul serologic are un cost de 840 lei,estimativ, acest tip de expertiza se realizata la INSTITUTUL "MINA MINOVICI ", din BUCURESTI.

Pot fi realizata si la SML diverse expertize, informati-va .
Exista riscul ca examenul serologic sa nu fie concludent si atunci veti mai plati si testul ADN.
Depinde de grupele de sânge.
Testul ADN era 3600 de lei, s-o fi ieftinit... Dar serologic nu înseamnă grupa sanguina și o recomand în situația în care există dovezi de fapt foarte bune.
Urmeaza sa observati in functie de probatoriile detinute ce tip de expertiza solicitati.Poate evitati o cheltuiala importanta.


Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere copil din afara căsniciei, născut în uk; cum se procedează legal pentru a-i face actele? Oana Aurelia Oana Aurelia Buna ziua. Locuiesc în Uk de 2 ani , am lucrat legal iar acum am intrat în maternity. Sotul meu locuieste în Ro .Copilul e facut cu un partener ce locuieste ... (vezi toată discuția)
Paternitate Ildikoavram Ildikoavram Buna ziua , As avea o rugăminte să mă îndrumați care este cea mai scurta varianta (in timp ) și cu mai puține complicații pentru problemuță mea . ... (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)