avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatia minorului in cazul recasatoririi parintilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatia minorului in cazul recasatoririi parintilor divortati

Buna seara. Doresc sa stiu daca minorul este consultat cu privire la alegerea lui de a locui (sau nu) din nou cu parintii lui care doresc sa se recasatoreasca, avand in vedere ca minorul nu are o relatie buna cu acestia, dar mai ales cu mama lui, lucru care ar insemna un consum psihic inimaginabil pentru acesta. Minorul in cauza ar prefera orice solutie numai sa nu locuiasca cu parintii lui. De asemenea, minorul de 17 ani are o relatie cu o persoana majora de 28 de ani cu care si-ar putea petrece viata inclusiv in cadrul casatoriei in cazul in care acesta alege sa nu locuiasca cu parintii sai. Mentionez ca minorul locuieste in momentul actual cu tatal acestuia.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
//Anonymous//, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:07, 20 Decembrie 2018
are 17 ani deci desi e minor poate sa faca ce vrea dupa 16 ani...
Buna seara,
Parintele interesat poate solicita ca sa se stabileasca domiciliul acestuia la el.
minorul, fiind peste 10 ani, va fi audiat.
Daca acest minor (am inteles ca e minora) doreste sa se casatoreasca, o poate face cu aprobarea parintilor si cu o sentinta care sa-i permita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor stella14 stella14 Am un copil de 13 ani jumate dat spre crestere si educare printr-o sentinta de divort(definitiva si irevocabila de 10 ani). As dori sa imi spuneti care sunt ... (vezi toată discuția)
Situatie deosebita - minoră însărcinată, căsătorie fără acordul părinților Holotiuc Holotiuc Buna seara ! Fiul meu in varsta de 24 ani are o prietena de 17 ani care a ramas insarcinata. Parintii ei nu sunt deacord cu relatia lor si au internat fata ... (vezi toată discuția)
Proces custodie emil78 emil78 copilul se afala in italia fara acordul meu de a locui acolo..as dori dreptul la vizita si comunicare care imi este interzis...se poate face ceva? (vezi toată discuția)