avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare geamuri cu vedere in curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare geamuri cu vedere in curtea vecinului

Buna seara,

Am cumparat de curand o casa si langa noi s-a mai construit o alta casa (un duplex) care are geamurile cu vedere in curtea mea (toate cele 4 geamuri de la etaj).Casa este construita la aproximativ 2 metri fata de gardul meu care desparte casele.

Este legal ca geamurile casei construite sa aiba vedere la mine in curte?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 1marius , utilizator 16:35, 3 August 2021
Buna seara,
Daca sunt 2 metri e perfect legal.
A se vedea art 615 C.Civ.
Buna ziua,

In cazul in care distanta este mai mica de 2 metri, spre exemplu : este 1,5 m ce se poate face ?

Multumesc
Buna ziua. Sunt putin surprins de raspuns. Daca vecinul are retragere 2 m si balconul lui are vedere in curtea mea,este lega?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala intre case pentru fereastra vedere etaj duplex Andreeahanganu Andreeahanganu Buna ziua. Locuiesc intr-un ansamblu imobiliar si de curand a inceput constructia unui nou ansamblu in spatele casei mele,mai exact in dreptul curtii. La ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii vasiledan55 vasiledan55 Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema : unul dintre vecini si-a construit casa, care are demisol, parter, etaj si mansarda, la mai ... (vezi toată discuția)
Ferestrele vecinilor, distanțe legale între construcții Clda Clda Buna seara. Am cumparat de curand o casa si nu am fost atenti la un detaliu: ferestrele de la etajul 1 ale vecinilor dau in curticica noastra. Deci, fiind ... (vezi toată discuția)