avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art. 534 alin. (4)/NCPC - care era termenul limita ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

art. 534 alin. (4)/NCPC - care era termenul limita ?

buna,
in 08.12.2017 s-a admis o cerere in materie necontencioasa.
Am fost notificat printr-un executor judecatoresc de respectiva hotarare in 10.01.2018.
Acum am descoperit ca puteam sa fac apel in baza art. 534(4)/NCPC ca persoana interesata.
Intrebarea mea este : In ce data puteam sa depun cel mai tarziu respectivul apel ?
Motivele de apel erau (si inca mai sunt) de natura nulitatii absolute si nulitatii relative.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Username33, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:57, 24 Decembrie 2018
Termenul de apel curge de la data la care persoana interesată a luat cunoștință de încheiere, dar nu mai târziu de un an de la data pronunțării.
multumesc @trandafir2 acelasi lucrul l-am inteles si eu din textul de lege
dar ma interesa sa-mi spuna cineva ziua/data exacta.
Intr-adevar am uitat sa precizez ca in acea hotarare scrie cu apel in 5 zile de la comunicare.
Dacă sunteți o persoană ce nu ați fost citată la soluționarea cererii și dacă hotărârea s-a pronunțat în 8.12.2017, termenul maxim in care puteati face apel era 10.12.2018. Dacă sunteți o persoană ce ați fost citată la soluționarea cererii, vi se aplică termenul de 5 zile.
@trandafir2 : nu aveti dreptate! Am primit raspunsul corect (cel care-l banuiam si eu) pe alta cale.
Termenul maxim (pentru mine ca persoana care nu am fost parte in dosar) este de 15.01.2018.
Sarbatori fericite
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Username33, utilizator
Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a invoca exceptii in apelul unei ord. pres. Username33 Username33 Buna. Sunt in cautarea unei opinii constructive de 100 de puncte : Intr-un dosar de fond (judecatorie) printr-o cerere reconventionala s-a cerut constatarea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa denumesc un parat ca sa cer nulitate absoluta a unei incheieri civile? Username33 Username33 Buna, intr-un dosar pe cale necontencioasa, un judecator (stagiar) a dat o hotarare (incheiere civila) fara sa respecte forma impusa de NCPC pentru ... (vezi toată discuția)
Art. 205 alin 2 lit a Username33 Username33 Buna ! Ce fel de nulitate poate solicita reclamantul atunci cand in intampinare paratul nu a mentionat elementele express prevazute de art 205 alin 2 lit a ... (vezi toată discuția)