avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii materiale

Buna socri mei stau in casa parinteasca din partea parintilor a socrului si casa inca nu este pe numele socrilor(parinti socrului sunt morti)soacra a parasit pe socrul meu si sta cu cineva dar ei nu sunt divortati....socrul e bolnav si soacra are pretentii de la el sa ii dea parte din casa.sar putea face ceva sa o declare ca a parasit casa si sa piarda dreptul din casa
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:35, 4 Ianuarie 2019
Păi nu are dreptul la casa.
Imobilul este moștenit de socru, de la părinții săi. Ca atare, este bun propriu.
Socrul să dezbată mostenirea dupa părinții săi, acum, cât mai e in viata.
Soacra poate avea doar un drept de creanta asupra sumelor investite in casa drept imbunatatiri/renovari ,in nici un caz la imobilul in sine.
Si ea daca a parasit caminul si sa mutat in chirie cu un alt barbat nu se poate baga la parasire de dimiciliu sa isi piarda drepturile ..ea plecand si preferand sa isi refaca viata
Cat timp nu sunt divortati oficial, restul telenovelei nu are nici o relevanță.
Ea îl va moșteni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pandurustelica pandurustelica Buna ziua .Am si eu o intrebare pt dv din partea socrului meu.El sa casatorit cu soacra mea acum 25 ,,,27 de ani in urma ,el a lucrat ca electrician la mina si ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj - evitare vanzare locuinta danyghost danyghost Buna. Am si eu o nelamurire care chiar azi seara sa ivit. Eu cu sotia mea stam cu tatal sotiei mele. Nevasta socrului a plecat in nenumerate randuri de la el ... (vezi toată discuția)
Uzufruct partaj dea7823 dea7823 sotul meu a mostenit in92 de la parinti casa cu gradina aferenta acesteia.in2004 ne-am casatorit si ne-am mutat acolo.soacra traieste si acum,cu noi,nu avem ... (vezi toată discuția)