avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Însoțitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Însoțitor

Buna seara. Daca am un copil de 20 de ani,cu probleme psihice,si spitalul imi da certificat de gradul 1,pot fii însoțitoarea lui legală(ca mamă)? Copilul nu are nici un fel de asigurare medicală,deoarece nu mai este apt de muncă.
Cel mai recent răspuns: nicos369 , utilizator 01:14, 5 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca puteti, la primărie intrebati de conditiile pe care trebuie sa le îndepliniți pentru a semna contractul.
Se poate face angajarea numai daca nu aveti un alt contract de munca . Angajarea ca asistent personal trebuie sa fie unica . Ati putea opta pentru a primi bolnavul indemnizatia pentru insotitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijitor de persoane cu dezabilitati adrianady adrianady Buna seara,am si eu o intrebare: o vecina are pe mama ei bolnava ,batrana, nu mai cunoaste persoane,deci are si o boala psihica,..pleaca de acasa foarte des,se ... (vezi toată discuția)
Asistent personal al copilului cu handicap Calin1979 Calin1979 Avand certificat medical de handicap cu gradul - grav , mama copilului are dreptul sa fie angajat langa copil ca si asistent si daca da cine il angajaza si in ... (vezi toată discuția)
De ce nu mai primesc ingrijitorii copiilor cu sindromul down bani?? cris_89 cris_89 Buna ziua! Cunosc un caz in care ingrijitoarea (in aceasta situatie, mama) unui copil diagnosticat cu sindrom Down a primit salariu pana la un moment dat ... (vezi toată discuția)