avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Doresc sa fac taxa de succesiune după tată și o soră nu mai dorește să-și respecte promisiunea făcută cum sa fac eu toate cheltuielile de înmormântare și pomeni și rămân cu terenul din partea tatălui care este proprietarul ,specific că tot eu eu am suportat cheltuielile și la decesul mamei. Pot sa o acționez in instanță pentru cheltuielile suportate cu înmormântările in cazul că nu se răzgândește după 6 ani de la deces ,specific că am acte justificative și martori care pot declara cele spuse de mine
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 23:17, 4 Ianuarie 2019
Puteti solicita notarului sa includă acele cheltuieli de înmormântare la datoriile succesiunii. Daca sora accepta, atunci nu ajungeti in instanta si va suporta si ea o parte din cheltuieli. In instanta, jurisprundenta e împărțită. Unii spun ca trebuia sa va judecata in termen de 3 ani de la efectuarea cheltuielilor, altii spun ca, daca nu s-a dezbătut succesiunea si este o datorie derivată din succesiune, se poate cere instanței sa constate existența acelei datorii succesorale si dupa termenul de 3 ani.

Însă, decat sa va judecati în instanta si sa achitati taxa de 5% din valoarea terenului taxa judiciara de timbru, mai bine va impacati cu sora dvs.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Mai nou nu mai dorește să meargă nici la notar unde i-am spus că poate să-și ia partea ei și a zis că nu vrea.In situația de față ce pot,pot merge in instanță?
Rugati notarul sa va dea o încheiere de suspendare a procedurii notariale pentru neînțelegeri intre moștenitori si mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune luxa.roman luxa.roman Va intreb daca, in conditiile in care eu am avut grija in ultimii ani de sanatatea si intretinerea parintilor mei si tot eu m-am ocupat absolut singur de ... (vezi toată discuția)
Succesiune Florentina1982@@# Florentina1982@@# Succesiune nefacuta dupa bunicii dec in 1984-86 tata singurul mostenitor. Tata necasatorit cu mama, ea dec anul trecut,el anul acesta. Mostenitori eu si o sora ... (vezi toată discuția)
cheltuieli exagerate la pomenirea defunctului -pot invoca in cadrul actiunii art.29 al 1 din constitutie? andreyskysky andreyskysky Buna dimineata. O persoana care a inmormantat sotia (cheltuieli pe care le recunosc ) , sustine cu bonuri si facturi ca a cumparat pt parastasul de 40 zile ... (vezi toată discuția)