avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Buna ziua, as dori sa stiu ce trebuie sa fac in cazul in care fostul soț nu a plătit pensia alimentara de 9 luni de zile si unde ar trebui să mă ma duc in conditiile astea si daca se poate face ceva sa i faca pasaport copilului sa plece in excursie cu scoala ca nu vrea sa i faca pasaport .Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 01:21, 30 Decembrie 2018
buna ziua
pentru neplata pensiei de intretinere aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru abandon de familie; in paralel puteti apela si la un executor judecatoresc care sa-i identifice daca are venituri sa-l execute silit prin poprire pe venituri.
pentru refuzul acordului de a-i face pasaport copilului puteti sa-l chemati in instanta si sa solicitati instantei sa pronunte ea o hotarare ce va tine loc de acordul lui.
Plângerea penală se face la tribunal sau la poliție? Întreb ca mi-a spus cineva sa fac o plângere la poliție. Multumesc
Plangerea prealabila in cazul infractiunii de abandon de familiei se depune la organul de cercetare penala (politie) sau procurorului ( la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond).
Art. 295 c.p.p
Plângerea prealabilă
(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.
(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.
(3) Dispoziţiile art. 289 alin. (1)-(6) şi (8) se aplică în mod corespunzător.


Încercați să mergeți la un executor, este varianta cea mai rapida și mai eficientă totodată, plângerea se soluționează extrem de greu.
Mergeti cu sentinta la un executor sa faca incuvintare la instanta si sa l execute pe salariu, pe bunuri mobile si imobile.
Plangere direct la parchet direct.
Si plangere pentru nerespectarea sentintelor judecatoresti separat de pensie.
Astia nu merita sa fie parinti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune plangerea prealabila? EscaLa EscaLa Plangerea prealabila se adreseaza procurorului sau instantei de judecata? sau in ambele parti? Daca s-a adresat procurorului se mai poate adresa si ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara AleSimona AleSimona Sentinta a devenit definitiva in data de 22.06.2017. Fostul sot trebuie sa plateasca din 16.09.2016, pana in prezent nu a platit nimic. Unde trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cris29 cris29 Am o hatarare judecatoreasca din ianuarie 2009, unde e stabilita o pensie de intretinere pentru fiica mea. In luna septembrie 2009 executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)