avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am o cunostinta care a divortat dup a o casatorie de 40 de ani
Dupa pronuntarea sentintei de divort a fost scoasa din casa si nu a primit nimic
Este posibil sa primeasca ceva tinand cont ca a contribuit financiar pe toata durata casatoriei ? Si cum cu proces civil ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Adiduru, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:39, 29 Decembrie 2018
Se impart bunurile comune (adica cele achizitionate in timpul casatoriei) - daca ele exista - in cadrul unui proces de partaj.

Are dreptul la ceea ce s-a cumparat in timpul căsătoriei dar trebuie analizate si alte norme de drept care pot deveni incidente.
Ar fi bine sa meargă la avocat ca sa vada in concret ce ar fi de facut dar sa meargă si cu toate actele daca le are în posesie chiar si xerox.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj elisabeta11 elisabeta11 buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate in timpul actiuni de partaj nebunyca nebunyca Daca achizitionez un bun mobil in timpul desfasurari procesului de partaj desi divortul a fost pronuntat,acest bun mobil intra in lista bunurilor de ... (vezi toată discuția)
Valoarea de partaj este din momentul divortului? vasile-2011 vasile-2011 Valoarea de partaj este din momentul divortului? Daca valoarea unui apartament bun comun a crescut dupa data divortului, la partaj se considera valoarea ... (vezi toată discuția)