Buna ziua,
Asociatia de proprietari m-a dat in judecata pentru suma de 3000 lei. Suma a fost stransa timp de 1.5 ani, timp in care nu a locuit nimeni in apartament. Am platit cate 2-3 intretineri pe luna ca sa ajung sa sting datoria si tot m-au dat in judecata. Nu am fost anuntata pe nicio cale.
Intrebarea e daca au dreptul sa imi puna la intretinere cheltuieli de judecata 2050 lei chiar daca procesul e pe rol?
Am platit tot in afara de suma aceasta.
Multumesc frumos!
Daca ati stins datoria, de ce mai exista proces pe rol ? Ce mai solicita asociatia in plus ?
Cheltuielile de judecata (expert, avocat, etc.) platite de asociatia de proprietari se recupereaza de la persoana reclamata daca asociatia castiga procesul si exista o hotarare definitiva a instantei de judecata in acest sens.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu ati precizat daca dupa ce ati platit cate 2-3 intretineri pe luna min final ati achitat integral debitul acumulat la asociatia de proprietari
Daca ati achitat integral debitulprezentati instantei documentele justificative si instanta urmeaza sa suspende judecarea cauzei
Daca insa dv ati achitat partial din debit dar nu ati acoperit intreg debitul,pretentia asociatiei este intemeiata
Puteti negocia angajament de plata cu asociatia de proprietari,varianta in care instanta de judecata poate dispune suspendarea cauzei
Atat timp cat cauza este pe rolul instantei de judecata,pretentia asociatiei de proprietari de impunere cheltuieli de judecata nu are temei legal ,asociatia de proprietari nu este beneficiara unei hotarari judecatoresti definitive care sa decida obligarea dv la plata si de cheltuieli de judecata