avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj la judecatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj la judecatorie

Buna ziua,
Am facut succesiunea dupa ambii parinti impreuna cu cei 2 frati ai mei.
In urma succesiunii a rezultat un teren si un imobil . Mama noastra mi-a lasat mie prin testament 1/2 din imobil si cealalta jumatate din imobil se imparte intre mine si cei 2 frati , adica fiecare are 1/3 ,
Deasemenea fiecare dintre noi are 1/3 din teren. Aceste lucruri sunt demonstrate cu 2 cerificate de mostenitor dupa mama si tata semnate la notar.Le-am propus fratilor mei o propunere de despagubire in bani dar ei vor mai multi bani, asa ca numai o instanta de judecata poate sa decida pretul corect in urma evaluarii care se va face de un expert.Eu sunt dispus sa le platesc ce va spune expertul, le-am spus asta deja.
Acum intrebarea este cine va intra in posesia imobilului in primul rand si apoi a terenului in al-2-lea rand, avand in vedere ca fratii mei se impotrivesc sa le iau eu .Imi revine mie intreg imobilul dupa ce voi fi de acord cu evaluarea expertului si voi face plata, avand in vedere ca eu detin deja conform certificatelor de mostenitor peste 1/2 din imobil?
Mentionez din nou ca si in ceea ce priveste terenul sunt dispus sa platesc ce va stabili expertul desemnat de instanta de judecata in urma evaluarii si sa pot deveni proprietar atat pe imobil cat si pe teren.
Fratii mei se vor impotrivi ptr ca vor bani mai multi, dar instanta le poate impune pretul stabilit de expert?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danx87 , utilizator 12:44, 30 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Solicitati iesirea din indiviziune (inteleg ca sunt stabilite cotele de notar) pentru TOATE bunurile.
Solicitati prin cerere atribuirea bunurilor in materialitate si obligarea la sulte.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Aveti sanse mari sa obtioneti bunurile in materialitate si fratii sa primeasca sulte.
Multumesc.
Va voi contacta pe data de 3.01.2019 , ca nu cumva sa va deranjez in aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Mai am 2 frati, insa mama mea mi-a donat acum 10 ani 1/2 din imobil reprezentand casa + teren. Vreau sa stiu, la moartea mamei (tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)
Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)
Aproape de executare vinde casa la un pret mai mic Radufane Radufane Buna ziua,ma aflu de mai bine de ani intr-un proces de succesiune cu tatal meu,noi suntem 3 frati iar mama a decedat in urma cu mai bine de 3 ani,frati meu nu ... (vezi toată discuția)