Buna ziua.
In urma cu cateva luni am cumparat o boxa pentru depozitare la demisolul unui bloc. Fostul proprietar, avand inca o boxa in proprietate in aceeasi scara de bloc, m-a asigurat ca nu sunt niciun fel de cheltuieli administrative impuse de asociatia de proprietari in ceea ce priveste proprietatea asupra boxelor, boxele neavand nici macar contor individual pentru consumul de energie electrica.
Ieri, in timp ce ma aflam in fata boxei mele, am avut neplacerea de a fi abordat de presedintele asociatiei de proprietari care, pe un ton foarte recalcitrant si agresiv, fara a se prezenta macar, a inceput sa ma supuna unui interogatoriu continuu, plin de impertinenta (permitandu-si diverse cuvinte provocatoare), in care, in esenta, imi reprosa ca nu i-am depus copie dupa contractul de vanzare-cumparare a boxei pe motiv ca doreste sa vada de la cine am cumparat boxa (blocul este nou construit!) si sa se convinga daca sunt intr-adevar proprietarul boxei respective iar copia dupa contract va ramane la dumnealui (admnistratie).
Dupa aceea a continuat cu tot felul de intimidari si reprosuri: ca va institui obligatia ca proprietarii de boxe sa-si puna contor de consum electric la boxe, ca sunt cheltuieli pe care ar trebui sa le achitam (fara insa a le nominaliza) si altele ...
Sa sintetizez intrebarile...
Va rog sa ma informati strict cu ce documente ma obliga legea sa depun la admnistratia blocului, respectiv, presedintelui asociatiei de proprietari, pentru cazul meu - achizitia unei boxe de depozitare.
Mentionez ca nu locuiesc in acel bloc.
Totodata as dori sa stiu, indiferent de documentele ce as fi obligat sa le depun, daca eu pot solicita (macar sa-l citesc) mandatul de imputernicire ca presedinte de bloc din partea asociatiei de proprietari.
De asemenea, doresc sa stiu, va rog, strict ca proprietar de boxa, exact ce cheltuieli admnistrative ar putea intra in sarcina mea sa achit in cazul in care "ma trezesc" cu vreo "surpriza" ca am datorii la asociatia de proprietari pentru cine stie ce cheltuieli comune... Iar daca acestea ar putea sa existe, sa-mi spuneti, in acest caz, daca admnistratia are obligatia de a afisa la loc vizibil aceste cheltuieli defalcate in tabel pe fiecare boxa, ca si la apartamente.
Va multumesc si astept cu mult interes raspunsurile dvs..
Cel mai recent răspuns:
cyan , moderator
19:16, 31 Decembrie 2018