avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat o boxă la demisolul unui bloc. Ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat o boxă la demisolul unui bloc. Ce documente sunt obligat de lege să înmânez președintelui asociației de proprietari?

Buna ziua.
In urma cu cateva luni am cumparat o boxa pentru depozitare la demisolul unui bloc. Fostul proprietar, avand inca o boxa in proprietate in aceeasi scara de bloc, m-a asigurat ca nu sunt niciun fel de cheltuieli administrative impuse de asociatia de proprietari in ceea ce priveste proprietatea asupra boxelor, boxele neavand nici macar contor individual pentru consumul de energie electrica.
Ieri, in timp ce ma aflam in fata boxei mele, am avut neplacerea de a fi abordat de presedintele asociatiei de proprietari care, pe un ton foarte recalcitrant si agresiv, fara a se prezenta macar, a inceput sa ma supuna unui interogatoriu continuu, plin de impertinenta (permitandu-si diverse cuvinte provocatoare), in care, in esenta, imi reprosa ca nu i-am depus copie dupa contractul de vanzare-cumparare a boxei pe motiv ca doreste sa vada de la cine am cumparat boxa (blocul este nou construit!) si sa se convinga daca sunt intr-adevar proprietarul boxei respective iar copia dupa contract va ramane la dumnealui (admnistratie).
Dupa aceea a continuat cu tot felul de intimidari si reprosuri: ca va institui obligatia ca proprietarii de boxe sa-si puna contor de consum electric la boxe, ca sunt cheltuieli pe care ar trebui sa le achitam (fara insa a le nominaliza) si altele ...
Sa sintetizez intrebarile...
Va rog sa ma informati strict cu ce documente ma obliga legea sa depun la admnistratia blocului, respectiv, presedintelui asociatiei de proprietari, pentru cazul meu - achizitia unei boxe de depozitare.
Mentionez ca nu locuiesc in acel bloc.
Totodata as dori sa stiu, indiferent de documentele ce as fi obligat sa le depun, daca eu pot solicita (macar sa-l citesc) mandatul de imputernicire ca presedinte de bloc din partea asociatiei de proprietari.
De asemenea, doresc sa stiu, va rog, strict ca proprietar de boxa, exact ce cheltuieli admnistrative ar putea intra in sarcina mea sa achit in cazul in care "ma trezesc" cu vreo "surpriza" ca am datorii la asociatia de proprietari pentru cine stie ce cheltuieli comune... Iar daca acestea ar putea sa existe, sa-mi spuneti, in acest caz, daca admnistratia are obligatia de a afisa la loc vizibil aceste cheltuieli defalcate in tabel pe fiecare boxa, ca si la apartamente.
Va multumesc si astept cu mult interes raspunsurile dvs..
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:16, 31 Decembrie 2018
Buna ziua.
Cititi legea 196/2018, acolo gasiti multe din raspunsurile cautate....
Boxa respectiva este un bun al dvs.ce apartine de acel condomiu,deci, trebuie sa respectati regurile acelui condomiu...
Nu stiu exact cum sau unde se poate incadra aceasta boxa singura raportat la cheltuielile legate de partile comune din acel condomiu dar banuisc ca se aplica aceleasi reguli ca si la ceilalti proprietarii...
Mai exact, dupa parerea mea, are dreptate cand a cerut acea copie, nu are de unde sti ca dvs.sunteti proprietaril boxei si va poate interzice accesul la ea considerand ca sunteti un raufacator.
Cat despre obligatia de a monta acel contor pentru energie electrica...daca se decide in asociatie se poate pune in practica...
Ca proprietar de de spatiu in acel condomiu cred ca puteti cere orice acte de la asociatie legate de orice lucrare/hotarare a acesteia ce va afecteaza, va pune la cheltuiela...care, conform lagii, se impart pe cota parte indiviza din proprietetea spatiilor comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti contract de achizitie bun imobil,este necesar sa predati presedintelui de asociatie copie dupa documentul respectiv astfel incat sa se inregistreze in evidentele asociatiei de proprietari,sa existe evidenta proprietarilor asupra spatiilor
Puteti solicita procesul verbal al adunarii generale in care a fost ales presedintele de asociatie
Avand proprietate in condominiu,este temeinic si legal,lunar sa achitati cote comune
Administratorul de imobil este obligat sa afiseze lunar in lista de intretinere cota individuala pentru fiecare proprietate
In primul rand trebuie sa aveți în vedere conținutul contractului de v/c al boxei.
Cheltuielile pentru partile comune trebuie sa fie aferente cotei părți indiviza aferente boxei și unui apartament.
Fiind proprietar, cereti președintelui regulamentul aplicabil boxelor și unităților locative. Pentru utilizarea energiei electrice trebuie plătită o cota repartizata pe Su de boxă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste lumina pe casa scarii? andrei_70 andrei_70 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a clarifica o problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari, cu privire la repartitia ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)