avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura sau declaratie pe proprie raspundere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura sau declaratie pe proprie raspundere autentificata in consulat?

Buna ziua, doresc sa vand un teren dar sotia mea nu poate sa vina in tara la semnarea actelor. Am mers la consulat sa cer o imputernicire din partea sotiei dar cei de la consulat au crezut de cuviinta ca este mai buna o declaratie pe proprie răspundere a sotiei ,data in fata consulului si legalizata de acesta ca este de acord sa vand terenul respectiv. Intrebarea este: are aceeasi valabilitate in fata notarului procura cu declaratia pe proprie raspundere? Poate notarul sa refuze aceasta declaratie consulara? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:19, 30 Decembrie 2018
Din punctul meu de vedere era necesara o procura prin care sotia va imputernivea sa faceti demersurile necesare.Este de vazut care va fi punctul de vedere al unui notar ,cel in masura sa va lamureasca exact.
Nu se pot compara o declarație cu o procura pentru că sunt chestii total diferite.
Din nou, ati omis să precizați ca aveti încheiată cu soția o convenție matrimonială de separație de bunuri.
Imobilul este bunul propriu al dvs. Prin urmare, îl puteți înstrăina singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare teren de către titularul de contract căsătorit Nesemnificativ Nesemnificativ Pot vinde un teren daca pe actul de cumparare sunt trecut eu ca proprietar ,,casatorit cu....\" fara acordul acestei persoane? Multumesc. (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate (italia) cojocaru_d35 cojocaru_d35 Buna ziua ! Sant casatorita in strainatate,Italia ,cu un cetatean italian si as vrea sa stiu daca certificatul de casatorie trebuie inregistrat obligatoriu si ... (vezi toată discuția)