avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce regim juridic au conversațiile de pe un chat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce regim juridic au conversațiile de pe un chat cu mai multe persoane?

Buna ziua. Conversațiile de pe un chat cu 60 de persoane (aproximativ) sunt considerate publice? Pot fi folosite ca probă în instanță? În același timp, dacă o persoană participantă la discuții le copiază și le publică, riscă ceva din punct de vedere juridic (nu mă refer la conversații care încalcă bunele moravuri sau care divulgă date de interes personal).
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:54, 2 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. orice discutie este publica, daca unul din participanti doreste sa fie asa.
2. orice participant poate sa se indrepte impotriva altuia (in instanta civila) daca e de parere ca i s-au adus prejudicii. hotararea va fi insa a instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul corespondentei hpuiu hpuiu Buna ziua, M-am lovit de urmatoarea problema si as dori sa stiu daca pot face publica o conversatie avuta pe e-mail cu altcineva: Sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Captura de ecran a mesajelor private de pe facebook reprezintă o infracțiune? În ce măsură poate răspunde juridic persoana care le distribuie? geo83 geo83 Sunt curios daca cineva distribuie in spatiul public capturiile de ecran a mesajelor purtate din mesageria privata a doua persoane pe Facebook reprezinta o ... (vezi toată discuția)
Ce probe sunt admise in instanta ? in mod direct ma interesaza ... Samoilatraian Samoilatraian Ce probe sunt admise in instanta ? In mod direct ma interesaza daca sunt admise probe cu fotografii si filmari de la locul cu pricina , daca sunt admise le ... (vezi toată discuția)