avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lipsa mijloc fix la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lipsa mijloc fix la inventar

Multumesc ,dar cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Mijlocul fix este o prelata,s-a pierdut pur si simplu.Care e solutia?
Cel mai recent răspuns: lyly-ana , utilizator 10:42, 20 Noiembrie 2009
Mijlocul fix are valoare de 2500 ron
valoare amortizata = 1200 ron
valoare ramasa = 1300 ron
TVA aferent materii prime =320 ron
durata functionare 120 luni
durata ramasa de amortizat= 65 luni
Multumesc pt.raspunsurile acordate,dar imi cer scuze ,am ramas nelamurita cu problema TVA .
Buna ziua si scuze iar. Cred ca subiectul nu prea este interesant pt.ca nu am mai primit nici un raspuns. Pt.mine este o problema..care TVA il ajustez,Tva aferent materii prime sau care?
La casare, pentru bunurile de capital achizitionate sau, dupa caz, fabricate, construite, utilizate pentru prima oara dupa modernizare sau transformare ulterior datei de 1 ianuarie 2007, se aplica prevederile art. 149 din Codul fiscal privind ajustarea taxei deductibile in cazul bunurilor de capital intrucat bunurile isi inceteaza existenta in intreprindere. Aceste prevederi se aplica de asemenea si in cazul bunurilor de capital amortizate integral dar aflate in cursul perioadei de ajustare. Prin urmare, in cazul in care un activ fix corporal a fost pus in functiune anterior datei de 31.12.2006, indiferent ca este sau nu integral amortizat, nu exista obligatii din punct de vedere al taxei pe valoarea adaugata – nu constituie livrare de bunuri si nu exista obligatia de ajustare a taxei deduse fiind utilizat pentru prima data anterior datei aderarii.
@LUXTEX a prezentat o alternativa, daca ramai pe prima varianta

635 = 4427 1300*19%

Alte discuții în legătură

Ajustare tva privind casare baraci diana81 diana81 Am in firma 2 baraci pe care vreau sa le casez ce presupune acest lucru precizez faptul ca nu sunt amortizate integral si ca au fost receptionate in octombrie ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto distrus contacoco contacoco Buna ziua, In anul 2008 s-a achizitionat pe societate un autovehicul in scopul folosirii in cadrul activitatii desfasurate. In anul 2009, in urma unui ... (vezi toată discuția)
Tva valoare neamortizata maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. Mijloacele fixe nu ... (vezi toată discuția)