avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lipsa mijloc fix la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lipsa mijloc fix la inventar

Multumesc ,dar cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Mijlocul fix este o prelata,s-a pierdut pur si simplu.Care e solutia?
Cel mai recent răspuns: lyly-ana , utilizator 10:42, 20 Noiembrie 2009
Multumesc mult Lustex pt.raspuns. Multumesc tuturor pt.timpul acordat. Acum m-am lamurit. Deci : mijlocul fix fiind pus in functiune in 2005 inainte de aderare nu aplic ajustarea de TVA, diferenta neamortizata se inrg.in 658.ned. Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine .
O zi placuta
-cheltuiala deductibila
-nu se ajusteaza TVA

Norme CF
71^6. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea de intrare incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului.

Multumesc Katika.Am considerat chelt.ned.pt. ca mijlocul fix este minus la inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva privind casare baraci diana81 diana81 Am in firma 2 baraci pe care vreau sa le casez ce presupune acest lucru precizez faptul ca nu sunt amortizate integral si ca au fost receptionate in octombrie ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto distrus contacoco contacoco Buna ziua, In anul 2008 s-a achizitionat pe societate un autovehicul in scopul folosirii in cadrul activitatii desfasurate. In anul 2009, in urma unui ... (vezi toată discuția)
Tva valoare neamortizata maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. Mijloacele fixe nu ... (vezi toată discuția)