avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Contestare taxa habitat sector 2
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Contestare taxa habitat sector 2

Buna ziua,

Ce demersuri legale se pot face impotriva HCL 392/2018 ([ link extern ] ) ?

In ce masura este indrituita PS2 sa intervina si sa anuleze contracte intre persoane fizice si entitati comerciale ? Mai exact, eu am contract cu firma de salubrizare Supercom din 2010, inteleg ca acest contract ar fi "anulat" prin HCL ?

Am trimis deja un mail la PS2 prin care i-am notificat de faptul ca nu inteleg sa platesc de doua ori aceeasi taxa.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nopris , utilizator 21:00, 30 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
o HCL poate fi atacata la instanta de contencios-administrativ.

Teoretic, contractul este legea partilor, deci nu ar putea o HCL sa intervina in contractul dvs.
Dar, este foarte important sa vedeti exact care sunt toate clauzele contractului semnat cu societatea de salubrizare.
Am inteles, multumesc.
si asociatiile de proprietari au contracte cu firme de salubritate, pt ce trebuie sa platim in plus o taxa pt acelasi lucru???
Am inteles ca asociatiile de proprietari nu vor mai plati taxa de gunoi. Din martie 2019 fiecare persoana fizica (nu si firmele sau asociatiile) din sectorul 2 va plati taxa de habitat direct la primarie (iar primaria va plati firmei de salubritate). Contactele facute de persoane, sau asociatii de locatari cu Supercom probabil vor fi reziliate de Supercom. Supercom va incheia probabil contracte cu primariile (pentru persoane fizice) si firmele.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
nopris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de habitat la sectorul 2 prettydaniola prettydaniola Aceasta postare se adreseaza in special profesionistilor legii care locuiesc in sectorul 2 si care sunt in tema cu acest subiect. Art. 1270 din Noul Cod ... (vezi toată discuția)
Taxa pe habitat sector 2: asociația de proprietari are deja contract cu o firmă de salubritate, vom plăti și taxa la primărie, și costul ridicării gunoiului la întreținere? bellefille bellefille Consiliul Local al sectorului 2 a notificat contribuabilii ca trebuie sa depuna o declaratie de impunere pentru o noua taxa aprobata de Consiliul Local al ... (vezi toată discuția)
Monopol servicii de salubritate cu firma primariei in baza legi 101/2006 YonM YonM Locuiesc in com Dobroesti, Judetul Ilfov unde avem o asociatie de proprietari. Dupa 6 ani de contract cu firma Eocsal Serv Dobroesti detinuat de Primaria ... (vezi toată discuția)