avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa de habitat la sectorul 2
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa de habitat la sectorul 2

Aceasta postare se adreseaza in special profesionistilor legii care locuiesc in sectorul 2 si care sunt in tema cu acest subiect.

Art. 1270 din Noul Cod Civil:

(1) Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.

(2) Contractul se modifică sau încetează numai prin acordul părţilor ori din cauze autorizate de lege.

Asociatia noastra de proprietari are un contract pt ridicarea deseurilor menajere cu o firma privata (Saltrans). Eu, in calitate de presedinte al asociatiei, am obligatia sa asigur continuitatea serviciului de salubrizare, adica nu pot rezilia un contract in desfasurare si sa astept apoi cine stie cat sa-mi vina Supercom in batatura sa-mi ridice gunoiul. La noi se arunca 100 kg gunoi menajer zilnic, va imaginati ce ar insemna sa nu se evacueze gunoiul o data la 2 zile, cum o face acum Saltrans?? Am deveni o bomba ecologica si ne-am umple de gandaci si sobolani!!! Cine ar raspunde atunci??? Evident ca presedintele!!!

Supercom are reprezentanti pe teren, nu era normal sa ia cineva legatura cu mine ca sa discutam conditiile de prestare a serviciului (ritmicitatea, programul de ridicare, procedura de colectare selectiva, evidenta cantitatilor pe categorii, etc)??? Intr-o zi am gasit un afis lipit pe usa blocului in care Supercom anunta ca trebuie sa reziliem contractul cu el. Deci nici macar atata lucru nu stie, ca nu mai avem contract cu el de ani buni!!! (Eu sunt presedinte din 2014 si atunci asoc avea deja ctr cu Saltrans.) Daca stia, imi gasea la avizier nr de telefon si, in loc sa lipeasca acel afis, ma suna ca sa stabilim toate detaliile de prestare a serviciului mai sus mentionate.

Din cauza aceasta am discutii cu unii locatari care au platit taxa dar platesc si la bloc si care nu inteleg ca eu imi fac doar datoria si nu pot rezilia un contract fara sa ma asigur de continuitatea serviciului. Atat timp cat primaria si Supercom au obligatia de a organiza acest serviciu, sa-l organizeze!!! Eu nu am nicio treaba cu taxele persoanelor fizice, eu reprezint doar asociatia de proprietari care trebuie sa beneficieze de serviciul de salubrizare si nu am obligatia sa bat drumurile la Supercom ca sa intreb de ce nu presteaza si la blocul nostru.

Unii proprietari nemultumiti, in loc sa conteste taxa pe cai legale, se razboiesc cu mine si ma ameninta cu procese.

In virtutea prevederilor de mai sus, ma poate obliga primaria - printr-o HCL - sa reziliez contractul cu Saltrans?? Este o HCL mai presus de NCC? NU am citit nicaieri in HCL 392 vreo obligativitate a asociatiilor de proprietari de reziliere a contractelor cu operatorii de salubritate. Pe tot cuprinsul HCL se vorbeste exclusiv de taxa, nimic despre procedura de ridicare a gunoiului menajer si reciclabil de catre Supercom de la asociatiile de proprietari.

Sintagma "cauze autorizate de lege" poate fi folosita ca argument de catre primarie pt obligarea asociatiilor care au contracte cu alti operatori sa le rezilieze??

Aceasta HCL are si norme de aplicare? Mai exista cumva vreo alta hotarare in care se detaliaza aspectele concrete de preluare a acestui serviciu la asociatiile care nu au avut contracte cu Supercom?

In cuprinsul hotararii nu am vazut nicio referire la rezilieri de contracte, nici macar cu Supercom. Tot ceea ce stiu este ce am auzit la asazisa dezbatere publica de la primarie la care a iesit un scandal monstru.





Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: onil1 , utilizator 18:35, 6 Iulie 2020
In aceeasi situatie ma aflu si eu.Asociatia de propietari are contract cu alta firma decat Supercom.Nu putem plati doua firme pentru prestarea unui serviciu.Azi am avut nevoie de Certificat Fiscal si nu mi-a fost eliberat,fiind conditionata de aceasta taxa de habitat pe care nu am platit-o in 2019.Este normal?Mi s-a spus sa platesc si asociatia de propietari sa se judece cu primaria ca sa imi recupereze banii.Ce pot face sa obtin acel certificat fiscal,fara sa platesc acea taxa ,nebeneficiind de serviciul Supercomului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monopol servicii de salubritate cu firma primariei in baza legi 101/2006 YonM YonM Locuiesc in com Dobroesti, Judetul Ilfov unde avem o asociatie de proprietari. Dupa 6 ani de contract cu firma Eocsal Serv Dobroesti detinuat de Primaria ... (vezi toată discuția)
Contestare taxa habitat sector 2 danac71 danac71 Buna ziua, Ce demersuri legale se pot face impotriva HCL 392/2018 (https://www.impozitelocale2.ro/dvbl/acte_norm/HCL-392-2018.pdf) ? In ce masura este ... (vezi toată discuția)
Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)